«Πρώτα οι δεσμεύσεις, μετά τα χρήματα»

«Πρώτα οι δεσμεύσεις, μετά τα χρήματα» διαμηνύει Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμμένει στην σκληρή του στάση και προειδοποιεί τον Έλληνα ομόλογό του να μην αλλάξει τους όρους της συμφωνίας.

Σε δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, αυτό εξαρτάται από την Αθήνα».

Μάλιστα ο Β. Σόιμπλε προειδοποίησε τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Eurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι λάθος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα