Πρώτο φαβορί ο Λάζο Λιπόσκι

Τα ήξεις-αφήξεις του Ζήση Βρύζα ολοκληρώθηκαν και πλέον ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και επισήμως σε αναζήτηση νέου τεχνικού διευθυντή. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αναγκασμένος να αναζητήσει νέο συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιδίου και του ποδοσφαιρικού τμήματος, μιας και ο Βρύζας φαίνεται να συμφωνεί με τη Βέροια και να καταλήγει στη «Βασίλισσα του Βορρά».

Μένει έτσι κενή η θέση του ανθρώπου που επιμελείται των επιλογών και του γενικού κουμάντου, η θέση που μέχρι πρότινος ανήκε στον πρώην επιθετικό του συλλόγου και της εθνικής μας ομάδας. Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ Σαββίδη και Βρύζα δεν ήταν και οι πλέον βελούδινες, όχι τόσο επειδή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε κάποιο πρόβλημα με τον Έλληνα τεχνικό διευθυντή, όσο επειδή υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας. Ο Σαββίδης έχει αποδείξει στη μέχρι στιγμής σταδιοδρομία του στη Θεσσαλονίκη ότι επιθυμεί στα καίρια πόστα του συλλόγου να υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους μπορεί να επικοινωνήσει άμεσα και στη γλώσσα του. Αυτός είναι και ο λόγος που φαβορί για την κατάληψη της θέσης του αντι-Βρύζα είναι ο Λάζο Λιπόσκι.

Ο 49χρονος Σκοπιανός πρώην ποδοσφαιριστής και νυν μάνατζερ μιλάει άπταιστα ρώσικα και έχει εργαστεί ως τεχνικός διευθυντής στην Ανζί την περίοδο που η ομάδα της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει το μεγάλο μπαμ. Συνδέεται μάλιστα με τον ΠΑΟΚ, καθώς στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, όταν αυτός εργαζόταν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, και είχε βοηθήσει στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του σπουδαίου Σβόνιμρ Βούκιτς στον «Δικέφαλο του Βορρά».

Οι σχέσεις μεταξύ του Σαββίδη και του Τσιστιακόφ, βέβαια, δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, αφού είχε χρεώσει στον Ρώσο με καταγωγή από τη Λιθουανία την αδυναμία του να συνεργαστεί με τον Βρύζα και να κάνει το καλύτερο δυνατό για τον ΠΑΟΚ την προηγούμενη διετία. Ο Λιπόσκι, βέβαια, δεν μετείχε του σχεδιασμού των «ασπρόμαυρων», οπότε δεν μπορεί να του χρεωθεί κάτι…

Μετά τα πλέι οφ ο σχεδιασμός
Ο Ιβάν Σαββίδης, πάντως, δεν βιάζεται ιδιαίτερα και δεν έχει δώσει κάποιο τελεσίγραφο στον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιάκωβο Αγγελίδη, που τρέχει τις υποθέσεις από τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, η ομάδα πρέπει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στους αγώνες κατάταξης και ανάλογα τη θέση που θα κατακτήσει, να ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Αν ο ΠΑΟΚ τερματίσει τρίτος στο πρωτάθλημα και πάρει το καλό εισιτήριο για το Europa League είναι μία περίπτωση, ωστόσο υπάρχει πάντα η πιθανότητα της κατάληψης της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και ως γνωστόν το «οικονομικό φιλέτο» σε περίπτωση συμμετοχής στους φετινούς ομίλους είναι πολύ μεγάλο. Ο Σαββίδης έχει ορκιστεί πως στις μέρες του ο ΠΑΟΚ θα παίξει για πρώτη φορά στους ομίλους και αν δοθεί η ευκαιρία στην ομάδα να διεκδικήσει το εισιτήριο μέσω των προκριματικών, είναι σίγουρο πως θα κάνει ότι μπορεί το καλοκαίρι για να την ενισχύσει και τότε ο Λιπόσκι και ο κάθε Λιπόσκι δεν θα έχει απλό έργο, αλλά εξαιρετικά σύνθετο.

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, σχολίασε σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης τα νεότερα σχετικά με την κοινή προσπάθεια δήμου και ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου:
«Θα εκδοθεί ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αμέσως μετά την αποπληρωμή των χρεών. Είμαστε πανέτοιμοι με το που μας πούνε ότι υπάρχει το ελεύθερο να βγάλουμε την προκήρυξη. Περιμένουμε το πράσινο φως του Σαββίδη. Στα τέλη του Απρίλη θα υπάρξει η ανακοίνωση από τον ΠΑΟΚ. Θα χρειαστεί 40 μέρες για να κατοχυρωθεί. Από εκεί και πέρα είναι ζητήματα δικά τους. Για να φτάσουμε εδώ φάγαμε ενάμιση χρόνο. Μου δίνει μεγάλη χαρά, πάντως, που θα αναβαθμιστεί η περιοχή και θα δουλέψουν άνθρωποι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη χώρα είναι η ανεργία.
Έχει σημασία να είσαι σωστός. Θα ανοίξει και δρόμος που θα συνδέει τη Χαλκιδική με το γήπεδο και από εκεί θα βγαίνει στο δρόμο για Ταγαράδες και Βασιλικά. Από την πόλη θα υπάρχει πρόσβαση σε επτά λεπτά ακριβώς. Θέλουμε να γίνει επένδυση, να δουλέψει ο κόσμος και μετά να υπάρχει μόνιμο προσωπικό που θα αποκομίζει μεροκάματο για τις οικογένειές του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα