Πόλεμος νεύρων από την Τουρκία κατά της Κύπρου

Δυναμιτίζει και άλλο το κλίμα η Τουρκία απέναντι στην Κύπρο. Η Άγκυρα δεν σταματάει να προκαλεί τη Μεγαλόνησο,  αφού εξέδωσε navtex για στρατιωτική άσκηση ανοικτά της Αγ. Νάπας – Κάβο Γκρέκο για την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, από τις 7.00 μέχρι τις 9.00 το βράδυ.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς ναυτιλωμένους, με την οποία ενημερώνει για το παράνομο των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Καλούνται τα πλοία που πλέουν στην περιοχή να επικοινωνούν με τις νόμιμες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας.

Δεύτερη άσκηση – έρευνας και διάσωσης σε αυτή την περίπτωση – έχει ανακοινωθεί και για άσκηση ανατολικά του Αποστόλου Αντρέα.

Την ίδια ώρα, με Τρίτη παράτυπη navtex, η Τουρκία τροποποίησε προσωρινά την ρώτα των δύο σεισμογραφικών που επιχειρούν παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, των Μπαρμπαρός και Apollo Moon.

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη μέχρι και το τέλος της βδομάδας «δεσμεύτηκε ζώνη από τα δυτικά της Πάφου μέχρι και τις ακτές της Μερσίνας.

Να σημειωθεί ακόμα ότι την Τρίτη, σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ‘έχουν δεσμεύσει επτά διαφορετικές περιοχές βόρεια της Κύπρου για αεροπορικές ασκήσεις. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες μέρους τους ή εξ ολοκλήρου ανήκουν στο Fir Λευκωσίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα