Πώς θα πληρώσετε σε πολλές δόσεις την εφορία

Λύσεις για να πληρώσετε σε πολλές δόσεις δίνει η εφορία στους φορολογούμενους, τη στιγμή που την Παρασκευή 29 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης και είναι χιλιάδες οι πολίτες που δεν έχουν τα χρήματα.

Ωστόσο, υπάρχει λύση καθώς δίδεται η δυνατότητα για εξόφληση σε περισσότερες δόσεις, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται μικρότερο ποσό.

Είναι 2,3 εκατομμύρια οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό και θα πρέπει μέχρι αύριο να πληρώσουν την πρώτη δόση.

Εάν για κάποιον το ποσό είναι μεγάλο μπορεί να κάνει χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις.

Αρκεί να καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο, να μην γίνει δηλαδή αύριο η πληρωμή, να γίνει αίτηση στην εφορία και στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός 3 ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%.

 

Η δεύτερη λύση που υπάρχει είναι ο φορολογούμενος να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας και να εξοφλήσει το ποσό σε άτοκες δόσεις. Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 9 ή 12 δόσεις άτοκα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα