ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ: «Βιώνουμε την κατάλυση της δημοκρατίας από μια παρέα του Μαξίμου»

Η «Α» φιλοξένησε την πρώην βουλευτή και νυν επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης», η οποία στην χειμαρρώδη και εξαιρετικά σκληρή ως προς τους αλλοτινούς συνοδοιπόρους της συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα

Την έχουν χαρακτηρίσει ως αντισυμβατική ντίβα της Βουλής, ενώ οι πιο σκληροί πολέμιοί της την αποκαλούν «γραφική». Η αλήθεια είναι ότι η Ραχήλ Μακρή έχει επιλέξει έναν μοναχικό δρόμο εναντίον των μνημονίων, κατηγορώντας ως προσκυνημένους τον πρωθυπουργό, τον πρώην πολιτικό της μέντορα Πάνο Καμμένο, αλλά και συνολικά την ηγετική ομάδα του Μαξίμου. Λίγο πριν από το «αντίο» του 2017 η «Α» φιλοξένησε την πρώην βουλευτή και νυν επικεφαλής του «Μετώπου Νίκης», η οποία στην χειμαρρώδη και εξαιρετικά σκληρή ως προς τους αλλοτινούς συνοδοιπόρους της συνέντευξη μίλησε για όλους και για όλα.

Συνέντευξη: Νίκος Τσαγκατάκης, Μιχάλης Κωτσάκος, Θεοδόσης Παπανδρέου

Κυρία Ραχήλ, πού θα σας βρει πολιτικά το 2018;

«Στο Μέτωπο Νίκης, μια πρωτοβουλία που ανέλαβα τον Μάρτιο του 2017. Πρόκειται για ένα πολιτικό κίνημα το οποίο παρουσιάστηκε στην σπηλιά του Μελιδονίου στην Κρήτη την ημέρα της 25ης Μαρτίου. Κι αυτό διότι ήθελα να συμβολίζει τον αγώνα που δόθηκε για την ελευθερία. Τον ίδιο αγώνα που πρέπει να δώσουμε σήμερα για την ελευθερία και την ανεξαρτησία».

Ελευθερία και ανεξαρτησία από ποιους; Είμαστε υποδουλωμένοι;

«Τον Ιούλιο του 2015 με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα κατέλυσαν το Σύνταγμα και την δημοκρατία. Οπότε ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε είναι αγώνας για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Υπάρχει μία μονοκρατορία, ένας δικτάτορας στην ουσία, ο οποίος κάνει κουμάντο και έχει καταλύσει όλες τις υπόλοιπες εξουσίες. Η Δικαιοσύνη είναι ξεκάθαρα χειραγωγούμενη από την παρέα του Μαξίμου με εντολές ενός αρχηγού που στην ουσία, στο πρόσωπό του, έχουν συγκεντρωθεί η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία. Είναι, συνολικά, ένα σαθρό σύστημα. Σκεφτείτε ότι οι πολιτικοί διορίζουν ακόμη και τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών! Γι’ αυτό δεν υπάρχουν Ρίτσοι και Καζαντζάκηδες! Αυτός λοιπόν είναι ο στόχος του κινήματός μου. Και γι’ αυτό λέγεται Μέτωπο. Ο αγώνας δεν πρέπει να δοθεί από κάποιον μόνο του, αλλά από σύνολο ανθρώπων καθαρών και έντιμων, ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατία. Γι’ αυτό και συνεργάζομαι με το Κίνημα για την Δικαιοσύνη με επικεφαλής τον εισαγγελέα κ. Σακκά και με το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας».

Αληθεύουν οι πληροφορίες μας ότι ετοιμάζετε με τον κ. Σακκά προσφυγή στην Δικαιοσύνη;.

«Μη έχοντας νομικές γνώσεις, βοηθώ ερευνητικά τον εισαγγελέα κ. Σακκά για την σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς στον Άρειο Πάγο για την καταστροφή στην Μάνδρα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε 2 παρουσιάσεις, μία στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη, γιατί το θέμα μπορούμε να το υπογράψουνε –και να γίνει και μαζική μηνυτήρια αναφορά– και πολίτες, γιατί αφορά όλους τους πολίτες και είναι θέμα που μπορεί να γίνει και στο μέλλον σε όλη την Ελλάδα όπως έγινε στην Αιτωλοακαρνανία. Διαπιστώσαμε ότι υπόπτως η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε την υπόθεση αυτή σε αναρμόδιο εισαγγελέα, προφανώς για να κωλυσιεργήσουν την υπόθεση. Επίσης και οι εισαγγελείς δεν έκαναν καλά την δουλειά τους. Έπρεπε, λ.χ., να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω η κα Δούρου, κάτι που δεν συνέβη παρά το γεγονός ότι παρουσιάστηκε η ίδια στον Άρειο Πάγο…»

Πάντως, το πρόσφατο πόρισμα του κλιμακίου επιθεωρητών του γραφείου της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης δείχνει να την αθωώνει…

«Δεν την αθωώνει καθόλου. Ίσα-ίσα, επιτείνει το θέμα αυτό… Γιατί ενισχύει το άρθρο 15 του ποινικού κώδικα ότι όλες οι φονικές κακοτεχνίες ήταν στην απόλυτη γνώση της… Η περιφέρεια είναι υπεύθυνη μαζί με τις υπηρεσίες και μαζί με τον εισαγγελέα να ξηλώνουν τις κακοτεχνίες που μπορούν να προκαλέσουν τέτοια επεισόδια. Επίσης, στις 6 Νοεμβρίου στο περιφερειακό συμβούλιο, έχει δηλώσει στους πολίτες ότι είναι πανέτοιμη η περιφέρεια για να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία…»

Ισχύει ότι ετοιμάζετε παρέμβαση και για τον ΟΛΘ;

«Έχω βρει έγγραφα για την εταιρεία που υποτίθεται ότι έχει, που έχει ανακοινωθεί από δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ τουλάχιστον. Το ταμείο έχει ανακοινώσει τις εταιρείες, μία γαλλική, δύο γερμανικές και μία που φέρεται να είναι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Δεν ξέρω αν είναι συμφερόντων, πάντως δεν φαίνεται πουθενά το όνομά του, είναι μία offshore εταιρεία στην Κύπρο, μηδενικής σχεδόν αξίας και κτήσεων γύρω στις €15.000. Αυτά θα κατατεθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα διαφθοράς για τα περαιτέρω. Και στην οικονομική βέβαια εισαγγελία, γιατί αυτή η σύμβαση είναι βλαπτική και το γεγονός ότι αυτός ο επιχειρηματίας ο συγκεκριμένος ακολουθείται συνεχώς από τον συγκυβερνήτη Π. Καμένο δημιουργεί υποψίες και υπόνοιες ότι υπάρχουν και άλλου είδους σχέσεις».

Οι προσωπικές σχέσεις των δύο δεν είναι μυστικό….

«Προσωπικές σχέσεις υπάρχουν όταν βγαίνεις για να φας και να πιεις. Όταν κατέχεις μια τέτοια θεσμική θέση, δεν πηγαίνεις να συνοδεύσεις επιχειρηματία κατά την παραλαβή του νέου του καναλιού. Ούτε στην Ζιμπάμπουε δεν συμβαίνουν αυτά».

Φάκελος πλειστηριασμοί: Τι να πω αύριο στην μητέρα μου που χρωστάει στην τράπεζα;

«Ότι της κλέβουν το σπίτι. Με την άδεια μιας κυβέρνησης που είχε ως σημαία της προεκλογικά το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Βέβαια δεν είναι καν στα χέρια τραπεζιτών, αν και τα παίρνουν οι τράπεζες οι ίδιες. Είναι στα χέρια των Fund. Ένα από αυτά τα fund του Πόλσον είναι και μπλεγμένο με την Εθνική Πανγαία. Πολύ μεγάλο θέμα. Άρπαξαν όλη την ακίνητη περιουσία της ΕΤΕ. Αυτός ο οποίος κρύβεται πίσω από αυτήν την εταιρεία είναι ένα γραφείο στην Αγγλία που έχει τηλέφωνα, είναι οι λεγόμενες εταιρείες ραφιού, που έχουν μία έδρα κάπου σε ένα εξωτικό νησί για να μην φορολογούνται.

»Μπροστινός λοιπόν αυτής της εταιρείας ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος διώκεται από τις αρχές της Αμερικής για απάτες και τον έπιασαν πρόσφατα κάπου στην Νέα Γουινέα.

»Αυτό λοιπόν είναι κλοπή εν γνώσει της κυβέρνησης και με την υπογραφή της. Εξήντα δισ. ευρώ περίπου δόθηκαν στις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών προκειμένου να γίνει διαγραφή των κόκκινων δανείων. Οι τράπεζες έχουν τα εργαλεία προκειμένου να γνωρίζουν ποιοι είναι οι μπαταχτζήδες και ποιοι δεν είναι.

»Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, που κατατέθηκαν στην Βουλή μετά από δική μου αίτηση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζών το 2010, αυτοί δεν ξεπερνούσαν το 2% των δανειοληπτών. Επί της ουσίας λοιπόν μιλάμε για δάνεια, τα οποία εκτινάχθηκαν με την κρίση στο 60% γιατί απλά ο άλλος έχασε την δουλειά του. Ακόμα και έτσι όμως, οι τράπεζες έπρεπε να καλέσουν τους δανειολήπτες και να δώσουν την δυνατότητα να εξαγοράσουν το δάνειό τους στις τιμές που θα δώσουν τα fund. Το οποίο φτάνει μέχρι και το 2% του αρχικού ποσού. Λάβετε υπόψη σας πως τα περισσότερα δάνεια έχουν επί της ουσίας αποπληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση με τα 60 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης έχουν αποπληρωθεί. Όπως και με το PSI. Να σας πω εδώ ότι όλα αυτά έγιναν για να δοθεί –υποτίθεται– ρευστότητα στις τράπεζες. Μόνο που εγώ δεν μπόρεσα να βρω πουθενά εγγεγραμμένα τα 60 δισ. σε καμία από τις τέσσερις τράπεζες. Αντίθετα βρήκα και κατέθεσα στην Βουλή, κάπου το 2013, τα έγγραφα με τα οποία η EFG έβγαλε περίπου 20 δισ. ευρώ σε ένα Private Bank.

»Επίσης, είναι ένα ερώτημα πώς μέσω του ΤΧΣ υφαρπάχθηκαν με τον τρόπο που έγινε και στην Κύπρο όλες οι τραπεζικές μετοχές που είχε στα χέρια του το ελληνικό δημόσιο. Μιλάμε για μια απόλυτη κλοπή και η εθνικοποίηση ήταν από τα πρώτα πράγματα που θα έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν στο πρόγραμμα της αλλά αυτό δεν έγινε γιατί τα βρήκαν προφανώς με τους τραπεζίτες. Ίσως έτσι εξηγείται πως κάποιοι διαθέτουν εκατομμύρια ευρώ δανείων. Έχουμε δει ας πούμε υπουργό της κυβέρνησης, να έχει περίπου 700.000 ευρώ και καταθέσεις στο εξωτερικό, στην Μολδαβία. Έχουμε δει τον Τ. Κουΐκ που έχει περίπου 1 εκατ. ευρώ οφειλές και σε δάνεια. Δάνεια διακανονισμένα όταν για 1000 ευρώ σου παίρνουν το σπίτι».

Υποστηρίζετε πως βιώνουμε την κατάλυση της δημοκρατίας από μια παρέα του Μαξίμου. Τέτοια φαινόμενα δεν είχαμε και με προηγούμενες κυβερνήσεις;

«Ήδη από το 2012 που έχω προσωπικά άποψη, υπήρχε μια ολίσθηση που οδηγούσε σε άσχημους ατραπούς. Εμένα π.χ. μου έχουν κόψει ερώτηση στην βουλή ενώ σε άλλη άλλαξαν τον τίτλο!»

Να πάμε στο κομβικό δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015;

«Τα δημοψηφίσματα είναι δημοψηφίσματα. Ο λαός αποφάσισε όχι στα μνημόνια και όχι σε εξόδους τις οποίες επικαλέστηκαν ψευδώς και εξαπάτησαν τον κόσμο – και ο κόσμος αποφάσισε ο ίδιος, όχι στα ξεπουλήματα, όχι στο ταμείο Σόιμπλε, όχι στο μνημόνιο. Ήταν ξεκάθαρη η εντολή του 62%. Όταν ψηφίζει ο Έλληνας πολίτης δεν μπορώ εγώ ως βουλευτής να πάω ενάντια στην θέληση του».

Υπήρχε άλλος δρόμος;

«Ναι, ο δρόμος που είχε αναπτυχθεί καθαρά μέσα από τα προγράμματα τόσο των ΑΝΕΛ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ήταν η λύση. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση από την πρώτη ώρα της εξουσίας, ήταν η εθνικοποίηση των τραπεζών, που οι τράπεζες έπρεπε να έρθουν στο φυσικό τους ιδιοκτήτη για να εξυγιανθούν και να ελεγχθούν, στην ουσία, για λογαριασμό των πολιτών.

»Έπρεπε να έχει ενεργοποιηθεί η συνθήκη της Ε.Ε που προβλέπει την αναστολή των πληρωμών που αφορούν το χρέος και η δημιουργία πραγματικής επιτροπής για το χρέος, μέτρησης του χρέους που δεν έγινε».

Μήπως αυτά που περιγράφετε έπρεπε να έχουν γίνει τον Ιανουάριο και όχι εν μέσω οικονομικής ασφυξίας;

«Δεν υπήρχε θέμα οικονομικής ασφυξίας της χώρας. Είμαστε μέλος της Ε.Ε. και οι αποφάσεις είναι ομόφωνες. Μπορούσαμε δηλαδή να κάνουμε minority blocking με χώρες που ήταν με το μέρος μας. Έπρεπε να γίνει κατευθείαν η εγγραφή και η πίστωση στον προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων, το οποίο είχα σχεδιάσει μαζί με τον Νότη Μαριά ως μέλη των ΑΝΕΛ. Άρα, λοιπόν, έπρεπε ο υπουργός Οικονομικών να τις κάνει απαιτητές. Επίσης είχα έρθει εγώ προσωπικά σε επαφές με μια πολύ μεγάλη δικηγορική εταιρεία, η οποία είχε δεχθεί να αναλάβει για λογαριασμό της χώρας τις γερμανικές αποζημιώσεις. Τέτοια εντολή, παρόλο που προσπάθησα, δεν δόθηκε από κανέναν στην κυβέρνηση. Αντίθετα, είδα να γίνεται μία επιτροπή δήθεν Αλήθειας για το Χρέος, που ήταν επιτροπή καθαρά της Κωνσταντοπούλου με εντολή βέβαια της κυβέρνησης, όμως ήταν λάθος πρακτική».


Και πώς θα χρηματοδοτούσαμε την οικονομία; Θα κόβαμε νόμισμα;

«Τα περί κοπής νομίσματος χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μου από την Ν.Δ., και τώρα όταν βγάζω τα άπλυτα της κυβέρνησης το χρησιμοποιούν για να μου επιτεθούν με τον στρατό των τρολ που πληρώνουν στο διαδίκτυο και με τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Προσπαθούν να με κάνουν να δείχνω γραφική… Το “κόβω χρήματα” στην τραπεζική ορολογία σημαίνει “εκδίδω στους ισολογισμούς” γιατί το χρήμα δεν έχει υπόσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο ELA. Είναι χρήματα που προβλέπονται στο καταστατικό της ΕΚΤ και στην συνθήκη της Λισαβόνας. Είναι διαδικασία μέσω της οποίας αποκτά ρευστότητα μια τράπεζα. Βέβαια έχει μεγάλο επιτόκιο. Αυτή ήταν η απάντησή μου όταν από την Ν.Δ. στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έκαναν λόγο για έλλειψη ρευστότητας. Δεν μιλώ για δραχμές, δεν μιλώ για παραγωγή χρήματος. Μιλώ για ευρώ και μιλώ για την ενεργοποίηση αυτού του μηχανισμού που προβλέπεται ξεκάθαρα σε τέτοιες περιπτώσεις ρευστότητας».

«Στην διαπραγμάτευση πήγε μόνος
του ο Τσίπρας με τον Παππά»

Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, γιατί να συνταχθεί κάποιος με το «Μέτωπο Νίκης» και την Ραχήλ Μακρή;

«Γιατί απλά δοκιμαστήκαμε όλοι στην πράξη. Ακόμα και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή κινήθηκαν ασφαλώς ως αντιπολίτευση. Εγώ ήμουν κυβερνητική βουλευτής. Είχα ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίσει πως πολιτεύτηκα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και κάθε άλλη επιλογή θα οδηγούσε στην παραίτησή μου. Αυτό που ζητήσαμε και από τον Τσίπρα τότε όσοι υποστηρίξαμε το “όχι”. Εκείνος επέλεξε να υποκύψει στήνοντας την εικόνα του καλού παιδιού. Και ο έρπης ήταν ψέματα και οι 17 ώρες της διαπραγμάτευσης ήταν ψέματα. Δεν αξιοποίησε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που είχε. Δεν αξιοποίησε καν εκείνους που είχαν φτιάξει το πρόγραμμα που εκείνος χρησιμοποίησε. Στην διαπραγμάτευση πήγαινε μόνος του με τον Παππά, χωρίς να έχουν γνώσεις οικονομικών και τραπεζικής. Όλοι αυτοί που έφτιαξαν το τραπεζικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή για το χρέος επίσης απομακρύνθηκαν από το κόμμα. Μόνος του λοιπόν στόχος ήταν να υφαρπάξει τις ψήφους των πολιτών. Το κατάλαβα από την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου και τους διαπλεκόμενους που έφερε. Εκτελούσε εντολές από κάποια κέντρα. Κορόιδεψε τον κόσμο ότι θα μας έβγαζαν από την Ευρωζώνη. Με ποιον τρόπο θα γινόταν αυτό, διερωτώμαι εγώ. Και βρήκε στήριγμα στους πάντες. Ακόμα και στο ΚΚΕ που έπαιξε έναν σκοτεινό ρόλο. Το τρίτο μνημόνιο πήγε στην ολομέλεια της Βουλής με το “παρών” του ΚΚΕ. Αν είχε καταψηφίσει στην επιτροπή δεν θα περνούσε. Όπως επίσης με την ψήφο του ΚΚΕ ή της Χρυσής Αυγής θα είχε γίνει η βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα για την υπόθεση της Siemens. Όμως οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων δεν παρέστησαν τότε στην αρμόδια επιτροπή. Ακόμα και στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την 6η Ιουλίου 2015 υπό τον ΠτΔ με την απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος δεν είχε κληθεί, αγνοούμε τι συζητήθηκε γιατί δεν κρατήθηκαν πρακτικά! Βέβαια από το αποτέλεσμα, τα κείμενα του μνημονίου, καταλαβαίνουμε. Το Μνημόνιο θα τελειώσει στην ουσία το 2045 και θα συσκεφθούν οι θεσμοί για να εξετάσουν αν έχει αποπληρωθεί το 75% του χρέους, υπάρχει ανάπτυξη 3,5% και πλεόνασμα επίσης 3,5% που είναι αδιανόητο, τότε θα αποφασίσουν τι θα γίνει. Αυτό το διασφάλισαν σε αυτήν την σύσκεψη».

«Ο Καμμένος έλεγε ότι είναι σκανδαλώδης η εκποίηση
της ΔΕΗ – και όχι μόνο την ψήφισε, αλλά και την υλοποιεί»

Μικρή ΔΕΗ ή το σχέδιο Τσίπρα;

«Το ίδιο είναι για εμένα. Είμαι κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και το καταψήφισα κιόλας ως βουλευτής. Ήταν ένα από τα κόλπα για να φτάσουν οι ξένοι στην εκποίηση, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Δεν υπάρχει πουθενά στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο ή κάποιος ευρωπαϊκός κανονισμός που να λέει ότι “πουλάμε λιγνίτες ή λιγνιτωρυχεία και νερά και ατμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς” όπως κάνουνε. Θυμάμαι που είχε έρθει στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη, ο Καμμένος και έλεγε ότι αυτό είναι μία σκανδαλώδης εκποίηση που θα σταματήσει ως κυβέρνηση. Κι όμως η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο την ψήφισε, αλλά είναι και αυτή που την υλοποιεί και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό. Όπου έχει γίνει αυτό στον κόσμο, έχουν κρατικοποιηθεί ξανά τα δίκτυα.

»Η ΔΕΗ θα μπορούσε να εξυγιανθεί, γι’ αυτό και έχω καταθέσει συγκεκριμένα πρότζεκτ με απτά οφέλη για τη χώρα και την οικονομία, αλλά και πολύ χαμηλά τιμολόγια για τον πολίτη. Ωστόσο, από τη βουλή είχε ξεκινήσει μία σταδιακή υποτίμηση προκειμένου να την υποβαθμίσουν και να την εκχωρήσουν σε συμφέροντα τσάμπα. Η μετοχή έχει υπ0τιμηθεί με χειραγώγηση στο εξωτερικό. Πόσο μπορεί να εκτιμήσει κανείς ένα λιγνιτικό κοίτασμα τρισεκατομμυρίων ευρώ;».

Μήπως φταίει λίγο και το «ΓΕΝΟΠ travel»;

«Κι αυτό συντέλεσε αλλά περισσότερο χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι στα μάτια του κόσμου για να πουν “τι με νοιάζει, καλύτερα να είναι ιδιωτική”. Εάν φταίγανε οι συνδικαλιστές ή όχι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να το αναδείξει. Εμείς στο Μέτωπο Νίκης έχουμε συγκεκριμένη πρόταση κατάργησης του κομματικού συνδικαλισμού. Δεν πρέπει να υπάρχει κομματικός συνδικαλισμός πουθενά. Ούτε στην Παιδεία ούτε στη Δικαιοσύνη, πουθενά».

Οι πρόσφατες ρυθμίσεις για την κήρυξη των απεργιών σάς βρίσκουν σύμφωνη;

«Γιατί δεν κάνουν τα ίδια και στα υπόλοιπα θέματα (σ.σ. 50%+1 ψήφος), αλλά πάνε στην απλή αναλογική; Να αποφασίζει δηλαδή ο λαός για τα μεγάλα θέματα, π.χ. για τη Θράκη. Όπου μας βολεύει; Αυτό είναι κουτοπονηριά της Αχτσιόγλου, της ευνοούμενης του κ. Τσίπρα, η οποία είναι υπόδικος εσχάτης προδοσίας. Έχουμε στα χέρια μας την έκθεση του ελεγκτικού συνεδρίου που λέει ότι παραβιάζει τον καταστατικό χάρη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με το νομοσχέδιο που υπέγραψε. Είναι μάλιστα στην απόλυτη γνώση της, έχει δηλαδή και δόλο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα