Ριζικές αλλαγές σε 11άδα και σύστημα!

Σε ριζικές αλλαγές στο σχήμα και στα πρόσωπα προσανατολίζεται ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, ενόψει της αναμέτρησης με την Ντιναμό Μόσχας, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» έχει πλέον στη διάθεσή του ένα ικανό δείγμα επίσημων αγώνων, προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματά του και να γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί και που να κάνει τις παρεμβάσεις του. Τα προβλήματα που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός εντοπίζονται κυρίως στην αμυντική του λειτουργία. Η ομάδα δέχεται γκολ σε κάθε αγώνα, γεγονός που μπορεί να αντιμετωπιστεί με δύο τρόπους. Είτε με αλλαγή προσώπων, είτε με αλλαγή συστήματος. Ο Γιάννης Αναστασίου σκέφτεται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και στα δύο μέτωπα, καθώς ο χρόνος πιέζει και ήδη ο Παναθηναϊκός έχει απολέσει πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα και μία πρόκριση στο Champions League.

Επί της ουσίας, ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να δείξει και στη διοίκηση του «τριφυλλιού», ότι δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και ότι προσπαθεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα. Σίγουρα δεν του βγαίνει το αρχικό του αγωνιστικό πλάνο, γεγονός που από μόνο του προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας, ενώ και οι παίκτες φαίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις της φετινής σεζόν.

Όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν εκ των έσω, καθώς η μεταγραφική περίοδος έληξε, η επόμενη αργεί να έρθει και όταν θα έρθει, είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη ρευστότητα σε χρήμα, ώστε να γίνουν κινήσεις ουσίας και ποιότητας. Η πρώτη αλλαγή που σκέφτεται να κάνει ο τεχνικός των «πράσινων», είναι να αντικαταστήσει τους παίκτες που έχουν δείξει ότι δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν λόγω κακής φόρμας. Το δεύτερο είναι το σύστημα. Είτε με τρεις αμυντικούς και βάθος στην άμυνα, είτε με τετράδα στα μετόπισθεν, ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να ενισχύσει τη μεσαία του γραμμή, ώστε να μην αφήνει χώρο στους αντίπαλους επιθετικούς για εύκολη δράση.

Ο προσανατολισμός του, λοιπόν, είναι το 3-6-1, ή το 4-5-1, ανάλογα με τις λύσεις που θα έχει στη διάθεσή του για το κέντρο της άμυνας. Η σκέψη για τριάδα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής αποτελεί μία προοπτική, αλλά άμεσα θα εγκυμονούσε μεγάλο ρίσκο, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα δεν έχει δουλευτεί καθόλου από τους παίκτες του. Το πιθανότερο λοιπόν, είναι να αγωνιστεί με έναν στην επίθεση και να παρατάξει δύο αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή.

Όλα αυτά είναι σκέψεις και υπολογισμοί. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει να αντιμετωπίσει την αγωνιστική ανεπάρκεια της ομάδας του, την κακή ψυχολογία από την ήττα στην Καλλονή και τις μουρμούρες στα υψηλά κλιμάκια, οι οποίες, αυτή τη φορά, δεν εξαιρούν και τον ίδιο. Παράλληλα, κρίνεται το έργο και του Νίκου Νταμπίζα, καθώς το βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα επιβάλλει τη χρησιμοποίηση όλων των ποδοσφαιριστών (rotation). Σε αυτή τη σειρά αγώνων, θα αποδειχθεί το βάθος του ρόστερ και το κατά πόσο μπορούν αυτοί οι παίκτες να ανταποκριθούν στο βάρος των απαιτήσεων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα