«Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι»!

Ο φωτεινός πίνακας στο Καραϊσκάκη έγραφε το 65ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μοράτα, σε μία επίδειξη του πλούσιου ταλέντου του, βρίσκει χώρο και εξαπολύει έναν κεραυνό προς την εστία του Ρομπέρτο, ο Ισπανός πορτιέρο όμως, «κατεβάζει τα ρολά» και αποσοβεί τον κίνδυνο.

Τότε ακριβώς, όλο το γήπεδο σηκώνεται όρθιο και η εξέδρα πάλλεται στο σύνθημα: «Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι». Ένα σύνθημα που ακούστηκε άλλες… έξι φορές! Τρεις ακόμα για τις σπουδαίες αποκρούσεις του «ερυθρόλευκου» γκολκίπερ, μία με τη λήξη του αγώνα και μία στα αποδυτήρια από τους συμπαίκτες του!

Μία λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την απόδοση του Ισπανού τερματοφύλακα στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Γιουβέντους. ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ. Ήταν πραγματικά εκπληκτικός. Σωστές τοποθετήσεις, εκπληκτικά αντανακλαστικά, καθοδηγούσε τους αμυντικούς του και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απόκρουση στο χαμηλό σουτ του Τέβες, στο 86’, για να διατηρήσει το απαραβίαστο στην εστία του. Και το πέτυχε, γνωρίζοντας – όπως του άξιζε – την αποθέωση από 30 χιλιάδες οπαδούς, αλλά και τους συμπαίκτες του.

Η παρουσία του Ρομπέρτο απέφερε πολλαπλά οφέλη στον Ολυμπιακό, εκτός των τριών υπερπολύτιμων βαθμών στην προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» να διακριθούν στο Champions League. Ο Ισπανός πορτιέρο διατήρησε το 1-0 υπέρ της ομάδας του και επί της ουσίας χάρισε στο ταμείο του πειραιώτικου συλλόγου του πριν νίκης στους ομίλους, το οποίο ανέρχεται στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, ο Ρομπέρτο έβγαλε τουλάχιστον το μισό συμβόλαιό του στον Ολυμπιακό, αναδεικνύοντας μία διαφορετική πτυχή που απορρέει από την προσφορά ενός σημαντικού παίκτη, σε σύγκριση με το κόστος συντήρησής του. Ο Ισπανός μπορεί να απολαμβάνει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην ομάδα του Πειραιά, όμως με ανάλογες εμφανίσεις όχι απλά καλύπτει την ΠΑΕ, αλλά της αποφέρει και κέρδος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα