Σε ανοικτή γραμμή, βαρόνοι, δελφίνοι και βουλευτές

Να ξεπεράσει, χωρίς απώλειες, την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ την Πέμπτη, θα επιχειρήσει ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς που ετοιμάζεται να προβεί σε ανακοινώσεις για την αναδιοργάνωση του κόμματος.
Στο πλαίσιο της υπέρβασης της εσωστρέφειας και της κριτικής στο εσωτερικό της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται να ανακοινώσει συλλογικότερη λειτουργία στο κόμμα και με την ανάθεση ρόλων σε πρόσωπα όλων των αποχρώσεων, αν και θα έχει ενδιαφέρον ποιοι θα δεχθούν την ένταξη στη νέα ηγετική ομάδα. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα απομακρυνθούν οι Δημήτρης Σταμάτης και Γιώργος Μουρούτης, για να διασωθούν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Κώστας Μπούρας.
Αυτό, όμως δεν φαίνεται να κατευνάζει τις αντιδράσεις εάν κρίνουμε και από το τιτίβισμα που ανήρτησε ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος αναφέρει: «Όλοι στη ΝΔ πρέπει να απαιτήσουν ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ. Για πολιτικό επαναπροσδιορισμό. Για απαλλαγή από ακροδεξιά σαβούρα και νεοφιλελεύθερες δοξασίες!». Πολλοί βέβαια θα πουν ότι ο Αντώναρος δεν παίζει κάποιον ρόλο, όμως αξίζει να σημειωθεί, ότι στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή παρατηρείται κινητικότητα, καθώς πληθαίνουν οι βουλευτές που επισκέπτονται τον πρώην Πρωθυπουργό για να πάρουν τη γνώμη του. Ο κ. Καραμανλής που ενοχλήθηκε από τη διαρροή της Συγγρού ότι συναντήθηκε στο σπίτι του κ. Σαμαρά στην Κηφισιά, θα ακούσει την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην Κ.Ο. και θα αποχωρήσει κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων των βουλευτών. Συνιστά ψυχραιμία και τονίζει συνεχώς την ανάγκη διαφύλαξης της ενότητας της παράταξης.
Μιλούν για μάχη
Οι δελφίνοι και οι βαρόνοι προετοιμάζονται για την μεγάλη πολιτική μάχη της Κ.Ο., σε μια συνεδρίαση κατά την οποία οι βουλευτές θα μιλήσουν για πρώτη φορά μετά το Φεβρουάριο του 2012, όταν επήλθε ο μεγάλος διχασμός μετά την απόφαση του κ. Σαμαρά να ψηφισθεί το δεύτερο μνημόνιο.
Μεταξύ πολλών βουλευτών υπάρχει ανοικτή γραμμή, ενώ το διήμερο μέχρι την Πέμπτη θα γίνουν αρκετές συναντήσεις, ενώ ετοιμάζεται και η κατάθεση κειμένου από ομάδα νέων μελών της Κ.Ο. για την ανάγκη στροφής της ΝΔ προς το κέντρο. Στο παρασκήνιο κινείται και μια ομάδα στελεχών της νεώτερης γενιάς στην οποία πρωτοστατούν οι Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπανικολάου και Βασίλης Τοκάκης που ετοιμάζονται να παρέμβουν στα εσωκομματικά της ΝΔ, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.Τα εν λόγω πρόσωπα, ηγετικοί παράγοντες της ΟΝΝΕΔ την περίοδο της προεδρίας του Κώστα Καραμανλή συσπειρώνουν γύρω τους μεγάλο αριθμό στελεχών που ήταν στα φοιτητικά αμφιθέατρα την περίοδο που σπούδαζε ο νυν Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και τμήμα της σημερινής ηγετικής ομάδας.
Στην Πολιτική Επιτροπή αναμένεται να παρευρεθεί και ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος που δεν θα λάβει το λόγο, αλλά έχει σημασία η κίνησή του να δώσει το παρών στην κρίσιμη συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα