«Σε βάθος χρόνου οι όποιες αλλαγές στο εφάπαξ των αξιωματικών»

Στη βιωσιμότητα των μετοχικών ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρθηκε σε παρέμβασή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και νέο Επίτροπος της Ελλάδας στη Κομισιόν τόνισε πως «θα ληφθούν αποφάσεις κατόπιν έντονης και προσεκτικής μελέτης» και επεσήμανε ότι «σε βάθος χρόνου θα γίνουν οι όποιες αλλαγές στο εφάπαξ των αξιωματικών».

 Αναλυτικά η δήλωση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων: «Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δρομολογημένες αποφάσεις είναι αποτέλεσμα έντονης και προσεκτικής μελέτης, ώστε να προστατευθούν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, κάτω από δύσκολες συνθήκες, επιτελούν το ύψιστο καθήκον τους για την πατρίδα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εργασίας, που στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητας των ταμείων, την αυτονομία διαχείρισής τους και την παραμονή τους υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων, έχει προβλεφθεί ρήτρα αξιομάχου, κατά τρόπον ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου, για να ανταποκρίνονται στην αυτονόητη αρχή της συνέχειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα