Σε συζητήσεις με τον Εσκριμπά

Ο Τάκης Λεμονής δεν έχει ούτε μόνιμο, ούτε προσωρινό στάτους. Είναι «στρατιώτης» του Ολυμπιακού και ενεργοποιείται όποτε απαιτείται. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως διαφορετικό ήταν το «εκτόπισμά» του πριν από 15 χρόνια, όταν είχε να κουμαντάρει πολλούς Έλληνες παίκτες αξίας και λίγους ξένους που έκαναν τη διαφορά και διαφορετικό τώρα, όταν η πλειοψηφία αποτελείται από αλλοδαπούς παίκτες που το καλοκαίρι επιλέχθηκαν με συγκεκριμένα κριτήρια και δεν έχουν διαμορφώσει ένα αρμονικό ρόστερ.

Ο Έλληνας κόουτς ήταν σε θέση να βάλει σε ράγες ένα εξαιρετικό σύνολο πριν από χρόνια, αλλά δυσκολεύεται αυτή τη στιγμή να σουλουπώσει την ομάδα και να πάρει από αυτή το 100%.  Το πρόγραμμα στη συνέχεια είναι εύκολο για τον Ολυμπιακό και αναμένεται να κάνει σερί νικών, αλλά η διοίκηση δεν θέλει να ξεγελαστεί από αυτό και ήδη ψάχνει την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του Φραν Εσκριμπά.

Ο 52χρονος κόουτς απασχολεί τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια. Το 2012, αφού υπήρξε βοηθός προπονητή σε σπουδαία κλαμπ (Χετάφε, Βαλένθια, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης), πήρε την πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής και ανέβασε αμέσως την Έλτσε από τη β’ Ισπανίας στην Primera Division. «Σφυρηλάτησε» μία ομάδα που είχε τερματίσει ενδέκατη με συγκομιδή 17 νίκες, 6 ισοπαλίες, 19 ήττες και τέρματα 56-58 και την έκανε πρωταθλήτρια με 23-13-6 και τέρματα 54-27! Ξεκάθαρη αμυντική προσήλωση!

Την επόμενη σεζόν έσωσε την ομάδα και στο Έλτσε ακόμη θυμούνται το 0-0 με την Μπαρτσελόνα την προτελευταία αγωνιστική, ενώ ακόμη καλύτερη ήταν η εικόνα της ομάδας την επόμενη χρονιά (άσχετα αν υποβιβάστηκε λόγω χρεών). Στη Χετάφε την περίοδο 2015-16 δεν τα κατάφερε (η ομάδα υποβιβάστηκε), αλλά στη Βιγιαρεάλ τα πήγε πέρσι καλά και έβγαλε την ομάδα στην Ευρώπη με όπλο πάλι την άμυνα (δεύτερη καλύτερη μετά από αυτή της Ατλέτικο). Φέτος, οι τραυματισμοί της Βιγιαρεάλ στην αρχή της περιόδου και τα αρνητικά αποτελέσματα του στέρησαν τη δουλειά και η αλήθεια είναι πως μετά την απομάκρυνσή του, τα «κίτρινα υποβρύχια» ανέβηκαν κατακόρυφα!

Στη λίστα των ανθρώπων του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Χάβι Γράθια, γνωστός από το πέρασμά του από τον Ολυμπιακό Βόλου και την Κέρκυρα, ο οποίος είναι ελεύθερος από τον Ιούνιο (τελευταία δουλειά η Ρούμπιν Καζάν).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα