Σημεία και… τέρατα στο Τζούντο!

Για σοβαρά αδικήματα της προηγούμενης διοίκησης κάνει λόγο στη διπλή μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Ελληνική Δικαιοσύνη η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Η ΠΔΕ της Ε.Ο. Τζούντο κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση για «υπεξαίρεση και απάτη κατά τραπεζικού ιδρύματος», αλλά και για «παράβαση καθήκοντος, απιστία και υπεξαίρεση».

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο αναφέρει:

«Δύο νέες μηνυτήριες αναφορές κατά της προηγούμενης διοίκησης κατέθεσε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Eλληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Υπεξαίρεση και απάτη κατά τραπεζικού ιδρύματος

Η πρώτη εξ’ αυτών έχει να κάνει με απατηλή εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας ενώπιον τραπεζικού ιδρύματος και διενέργεια πράξεων διαχείρισης επί των διαθέσιμων της Ομοσπονδίας χωρίς την επί τούτου και εν γνώση τους σχετική εντολή ή νομιμοποίηση. Η συγκεκριμένη αγωγή στοιχειοθετεί τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απάτης κατά τραπεζικού ιδρύματος.

Παράβαση καθήκοντος, Απιστία και υπεξαίρεση

Στη δεύτερη μήνυση η ΠΔΕ της Ομοσπονδίας κατηγορεί την προηγούμενη διοίκηση για παράβαση καθήκοντος, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και υπεξαίρεση, που έχει να κάνει με τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18, το οποίο διεξήχθη τον Ιούλιο του 2014, αλλά και για τα «Ηλιάδης Cup» των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών: Μη σύννομη διαγραφή υποχρεώσεων και απαιτήσεων από το ταμείο της Ομοσπονδίας

Παράλληλα η δεύτερη μήνυση αφορά και τη διαγραφή υποχρεώσεων και απαιτήσεων από το ταμείο της ομοσπονδίας μετά από απόφαση του προηγούμενου Δ.Σ., όπως προκύπτει από το πόρισμα ορκωτών λογιστών που έλεγξαν τα οικονομικά της Ομοσπονδίας από το 2013 και έπειτα.

Τρέχει η μήνυση κατά του τέως Προέδρου της Ομοσπονδίας

Να υπενθυμίσουμε εξ άλλου ότι, πέραν των συμβάντων στο παρελθόν, πρόσφατα η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο προσέφυγε εκ νέου στη δικαιοσύνη κατά του προέδρου και της γραμματέως της Γενικής Συνέλευσης της 26ης Ιουλίου 2017, οι οποίοι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, αρνούνται μέχρι και σήμερα να προσκομίσουν τα πρακτικά της Γ.Σ. του Ιουλίου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρηματοδοτηθεί από την ΓΓΑ η Ομοσπονδία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα