Σπάει ρεκόρ η προπονητοφαγία!

Δεν κάνουμε πλάκα, άλλωστε μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει εύκολα, αλλά πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League, έχουμε μετρήσει στους πάγκους των ομάδων μας συνολικά 27 προπονητές και αυτό το σαββατοκύριακο θα γίνουν 28, αφού κάνει ντεμπούτο ο Γ. Χριστόπουλος στον πάγκο του Λεβαδειακού.

 

Ο πρωτοπόρος σε όλα Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο πρωτοπόρος στη βαθμολογία, αλλά και στην… προπονητοφαγία, αφού στις 23 Ιουνίου έπαψε τη συνεργασία του με τον Μάρκο Σίλβα επειδή ο Πορτογάλος ήταν… υποτονικός. Φυσιολογική εξέλιξη, αφού ο νεαρός προπονητής ήθελε να φύγει. Επόμενος προπονητής ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος έμεινε 1,5 μήνα, αφού ο αποκλεισμός από τη Χάποελ έκατσε βαρύς στη διοίκηση.

Σήμερα στον πάγκο των Πειραιωτών κάθεται ο Πάουλο Μπέντο, ο οποίος πέρασε από χίλια κύματα η αλήθεια είναι και μετά τα ματς με Λάρισα (ήττα 1-0), Κέρκυρα (0-0) και ΑΠΟΕΛ (ήττα με 2-0) συζητήθηκε έντονα η αποπομπή του, αλλά η διοίκηση δεν προέβη και σε νέα αντικατάσταση προπονητή.

 

Και πολύ άντεξε ο Στραματσιόνι

Ο Ιταλός πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού δεν άρεσε στον κόσμο από πέρσι, βλέποντας τους πειραματισμούς του και κυρίως τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον Ατρόμητο και την αποκαρδιωτική εμφάνιση στο Περιστέρι. Το καλοκαίρι έφερε όποιον ήθελε στο Κορωπί, αλλά η ομάδα δεν έδειξε συνοχή, παρά τη σοβαρότητα στα ευρωπαϊκά προκριματικά και τις νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Η ήττα από τον ΟΦΗ στο Κύπελλο ήταν το κύκνειο άσμα του.

 

Εκείνοι που έφυγαν νωρίς

Ατρόμητος: Ο Τραϊανός Δέλλας ξεκίνησε στον πάγκο του Ατρόμητου, αλλά έμεινε μόνο για δύο αγωνιστικές και τον αντικατέστησε στις 19 Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Κορακάκης. Στην αρχή ο αντικαταστάτης του είχε τον ρόλο του υπηρεσιακού, αλλά αποδείχθηκε μόνιμος, αφού έφερε την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Βέροια: Ο Αλέκος Βοσνιάδης καθόταν στον πάγκο της Βέροιας σε αυτά τα πρώτα ματς πρωταθλήματος όταν η ομάδα βρισκόταν μεταξύ Super League και υποβιβασμού λόγω εκκρεμοτήτων στο φάκελο αδειοδότησης. Τελικά απολύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου και τη θέση του πήρε προσωρινά ο Αποστόλης Τερζής, μέχρι που κι αυτός αντικαταστάθηκε από τον Θωμά Γράψα που κρατάει ακόμη.

Αστέρας Τρίπολης: Η συνεργασία του Μάκη Χάβου με τον Αστέρα Τρίπολης έληξε στις 26 Σεπτεμβρίου και μία ημέρα αργότερα ανέλαβε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Η ομάδα της Αρκαδίας ξεκίνησε με τρεις ήττες και η αλήθεια είναι ότι με τον «Ελέ» έχει βελτιωθεί.

 

Τους έδιωξαν μετά από νίκη!

ΑΕΚ: Ο Τιμούρ Κετσπάγια διατυμπανίζει ακόμη ότι άφησε την ΑΕΚ δεύτερη στη βαθμολογία και εδώ που τα λέμε έχει δίκιο, άσχετα με το αν η ομάδα δεν βλεπόταν. Μετά από πέντε ματς, τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ο Γεωργιανός τεχνικός είπε «αντίο». Τελευταίο του παιχνίδια στο AELFC Arena, όπου η «Ένωση» νίκησε 1-2. Σήμερα που μιλάμε, βέβαια, μέρες μετράει και ο αντικαταστάτης του, ο Ζοζέ Μοράις!

ΑΕΛ: Το ίδιο έπαθε και ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Αλέξης Κούγιας είχε αποφασίσει ότι θα «φάει» τον Έλληνα προπονητή και δεν έκανε πίσω παρά την καλή εμφάνιση και νίκη της ΑΕΛ επί του Πανιωνίου με 2-0 για την έβδομη αγωνιστική της Super League. Αυτή τη στιγμή στον πάγκο της ΑΕΛ βρίσκεται ο Σάκης Τσιώλης.

 

Οι τρεις «καμικάζι» του Ηρακλή

Ο Ηρακλής έχει τεράστια οικονομικά και διοικητικά προβλήματα και τρεις Έλληνες προπονητές τόλμησαν να καθίσουν στον πάγκο του. Πρώτος ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αποχώρησε στις 18 του Οκτώβρη μετά την αντιμετώπιση που έτυχε η ομάδα του στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δύο εβδομάδες έμεινε στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Αμανατίδης, αλλά μετά τα βρόντηξε και σήμερα αντέχει ακόμη –να δούμε για πόσο– ο Σάββας Παντελίδης.

Της τελευταίας… στιγμής

Ο Λεβαδειακός έβγαλε ένα σερί πέντε δύσκολων αγώνων (ΟΣΦΠ, ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος) με ισάριθμες ήττες και η διοίκηση δεν χαρίστηκε στο Ράτκο Ντόστανιτς. Πορεία υποβιβασμού για τους «πράσινους» και είναι αξιοθαύμαστο που έμεινε τόσο καιρό οπ Σέρβος προπονητής. Στη θέση του ο Γιάννης Χριστόπουλος.

 

Οι επτά ανθεκτικοί:

Εκείνοι που για την ώρα έχουν κρατήσει τη θέση τους είναι οι μισοί προπονητές της Super League, οι περισσότεροι εντελώς φυσιολογικά:

Ραζβάν Λουτσέσκου (Ξάνθη): Ο Ρουμάνος προπονητής της Ξάνθης υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα απολυθεί φέτος, αφού κάνει καταπληκτική χρονιά, ωστόσο δεν αποκλείεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι λόγω ενδιαφέροντος της ΑΕΚ.

Βλάνταν Ίβιτς (ΠΑΟΚ): Πραγματικά ανθεκτικός ο Βλάνταν Ίβιτς. Το μεγάλο στοίχημα για τον Σέρβο προπονητή ήταν να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ σε τροχιά πρωταθλήματος, αλλά απέτυχε. Παραλίγο να προκαλέσει εμφύλιο με την υπόθεση «Τζαβέλλα», πάλι άντεξε. Σίγουρα εξαργυρώνει την πρόκριση στην Ευρώπη και διαρκώς κρίνεται.

Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα): Θαυμάσιος προπονητής ο Γιάννης Πετράκης, θα πρέπει να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε τόσα χρόνια για να σκεφτεί η διοίκηση του ΠΑΣ τυχόν αποπομπή του. Οδήγησε την ομάδα στην Ευρώπη, συγκίνησε τον κόσμο των Ιωαννίνων με την καλοκαιρινή νίκη και πρόκριση και φέτος πάει για μία από τα ίδια.

Βλάνταν Μιλόγεβιτς (Πανιώνιος): Η ομάδα της Νέας Σμύρνης τα πηγαίνει περίφημα και δεν είναι λογικό να γίνει κουβέντα για προπονητή. Εντελώς φυσιολογικά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μένει στη θέση του και κερδίζει πόντους διαρκώς.

Γιώργος Παράσχος (Πλατανιάς): Η διοίκηση της ομάδας των Χανίων δεν πτοήθηκε από το σερί εννέα αγώνων χωρίς νίκη και δικαιώθηκε, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν στις επιτυχίες για τα καλά. Πόνταρε πάνω στην εμπειρία του Παράσχου και όλα δείχνουν πως η παραμονή θα έρθει εύκολα, τόσο της ομάδας στην κατηγορία, όσο και του τεχνικού στον πάγκο.

Γιάννης Μαντζουράκης (Παναιτωλικός): Έχει ταιριάξει με την ομάδα του Αγρινίου ο απαιτητικός, αλλά δίκαιος προπονητής Γιάννης Μαντζουράκης κι έτσι συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας. Ο Παναιτωλικός δεν δείχνει να μπορεί να κάνει την υπέρβαση σαν άλλες επαρχιακές ομάδες, αλλά η διοίκηση εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον «Ρουμάνο».

Μιχάλης Γρηγορίου (Κέρκυρα): Η Κέρκυρα έχει μικρό μπάτζετ, αλλά ο Μιχάλης Γρηγορίου δείχνει να το διαχειρίζεται πολύ καλά και είναι αλήθεια πως η νησιώτικη ομάδα έχει πάρει πολλούς βαθμούς χάρη στην έξυπνη τακτική της.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα