Στα «κάγκελα» η ΕΠΟ, απειλεί με προσφυγή στη FIFA!

Εξαιρετικά ακριβή… νύφη αποδεικνύεται η διαιτησία στην Ελλάδα, αν κρίνουμε από τη μάχη που γίνεται σε όλα τα μέτωπα, για τα… μάτια της ΚΕΔ!

Το προσχέδιο του νέου αθλητικού Νόμου, το οποίο κατατέθηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, βάσει του οποίου αλλάζουν πολλά στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ποδόσφαιρο, παρεμβαίνει με το άρθρο 87 στους όρους σύνθεσης της ΚΕΔ, ορίζοντας συγκεκριμένα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, η παράγραφος 2 του επίμαχου άρθρου αναφέρει:

«Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ. ορίζεται από το Δ.Σ. της ομοσπονδίας του αθλήματος με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του και παύεται οποτεδήποτε, με πλειοψηφία των τριών πέμπτων (3/5) των μελών της, από τη Γενική Συνέλευση της αθλητικής ομοσπονδίας. Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., η Κ.Ε.Δ. συγκροτείται ως εξής: αν υπάρχει επαγγελματική ένωση, ένα μέλος ορίζεται από αυτήν, από τον κατάλογο των μη εν ενεργεία διεθνών διαιτητών που έχουν αποσυρθεί την τελευταία δεκαετία. Τον κατάλογο χορηγεί η ομοσπονδία διαιτητών του αθλήματος. Τα υπόλοιπα τρία (3) μέλη ορίζονται μετά από κλήρωση, από κατάλογο δώδεκα (12) μη εν ενεργεία διεθνών διαιτητών που έχουν αποσυρθεί την τελευταία δεκαετία, τον οποίο καταρτίζει το Δ.Σ. της ομοσπονδίας Διαιτητών».

Η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή αντέδρασε αμέσως και παρ’ ότι δεν εξέδωσε ανακοίνωση, καθώς πρόκειται για προσχέδιο νόμου, το οποίο υποβλήθηκε στη Βουλή για διαβούλευση, διεμήνυσε προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ανεχθεί την παραμικρή παρέμβαση στα του οίκου της από την Πολιτεία, καθώς αυτό αντιβαίνει στους απαράβατους κανόνες της FIFA περί αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου παγκοσμίως.

Η Ομοσπονδία απειλεί πως, αν δεν διαγραφεί το επίμαχο άρθρο και η Πολιτεία επιμείνει στην παρέμβασή της, θα προσφύγει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, με τον κίνδυνο να αποκλειστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο απ’ όλες τις διοργανώσεις, άρα και οι ελληνικές ομάδες, όπως και η Εθνική. Στο ίδιο έργο θεατές, λοιπόν, και… μία από τα ίδια για να… σωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα