«Στενές επαφές στελεχών της Ν.Δ. με ακροδεξιούς»

Η υπόθεση του Τάκη Μπαλτάκου και οι σχέσεις που είχε με στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν, ως φαίνεται, η μόνη μέσα στη Νέα Δημοκρατία αφού, αν λάβουμε υπόψη μας το δημοσίευμα του Spiegel, υπάρχουν και άλλα στελέχη της γαλάζιας παράταξης που συνεργάζονται ή συνεργάζονταν με τους ακροδεξιούς.

Ειδικότερα, κάτω από τον τίτλο ”Οι ακροδεξιοί φίλοι της Ν.Δ.” το Spiegel   αναφέρεται στην υπόθεση Μπαλτάκου και  κάνει λόγο για στενές επαφές στελεχών της Ν.Δ. με ακροδεξιά στοιχεία.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα: «Λίγο πριν από τις ευρωεκλογές ένα σκάνδαλο πλήττει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς επιρρίπτεται σε ορισμένους από τους πιο στενούς συνεργάτες του ότι είχαν υπερβολικά στενές σχέσεις με νεοναζί και το δεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή».

Όμως και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατηρούν στενές επαφές με τους δεξιούς.

Το Spiegel υπενθυμίζει το χρονικό της συνομιλίας του παραιτηθέντος γεν. γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και προσθέτει:

«Όμως και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού διατηρούν στενές επαφές με τους δεξιούς. Ορισμένοι συνεργάζονται με ακροδεξιούς και εθνικιστές στο διαβόητο ‘Δίκτυο 21’.

Άλλους τους κυνηγά το πολιτικό τους παρελθόν: ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν μέχρι το 2012 βουλευτής του δεξιού εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ και φέρεται να έχει εκδώσει παλιότερα εθνικιστικά και αντισημιτικά κείμενα. Τα ποσοστά της Ν.Δ. πέφτουν: σε δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές βρίσκεται πίσω από την αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα