Στην Άρσεναλ με 14 εκατομμύρια ο Κεντίρα!

Ο Σάμι Κεντίρα μετακομίζει στο Λονδίνο! Ο διεθνής Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής προβάρει τη φανέλα της Άρσεναλ, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του αγγλικού συλλόγου και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σύμφωνα με αναφορές στην Αγγλία, ο Αρσέν Βενγκέρ κατέθεσε πρόταση στη «βασίλισσα», ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε αποδεκτή από τους Μαδριλένους. Η μεταγραφή του Γερμανού άσου, η οποία αναμένεται να επιβεβαιωθεί και επισήμως, χαρακτηρίζεται συμφέρουσα και για τις δύο πλευρές, καθώς η Άρσεναλ εντάσσει στο δυναμικό της έναν υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστή, ενώ η Ρεάλ θα βάλει στο ταμείο της ένα καλό ποσό, για έναν παίκτη ο οποίος έμενε ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι.

Οι λόγοι που οδήγησαν τη διοίκηση της Ρεάλ να απαντήσει θετικά στην πρόταση των «κανονιέρηδων» είναι τρεις.
1)Διότι έχει ένα πολύ μεγάλο οικονομικό άνοιγμα, γεγονός που ενδεχομένως να της προκαλέσει κυρώσεις από το Financial Fair Play που εφαρμόζει πλέον η UEFA. Παράλληλα, θα μειώσει το μπάτζετ και θα καλύψει ανάγκες, οι οποίες, σύμφωνα με δήλωση του Οικονομικού διευθυντή της ομάδας, δεν δύναται να ικανοποιηθούν.
2)Διότι ο Σάμι Κεντίρα ήθελε να αποχωρήσει. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής θεωρεί πως με την απόκτηση αρκετών παικτών που αναλαμβάνουν παρόμοιο με τον δικό του ρόλο στο γήπεδο, δεν θα αγωνίζεται όσο συχνά επιθυμεί.
3)Διότι ο τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, δεν τον υπολογίζει στα βασικά του πλάνα, γεγονός που αποδείχθηκε από τις εισηγήσεις του στο μέτωπο των μεταγραφών.

Η μεταγραφή θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί το καλοκαίρι που πέρασε. Ο Κεντίρα είχε συμφωνήσει σε όλα με την Άρσεναλ και περίμενε από τη Ρεάλ να αποδεχθεί την πρόταση των Λονδρέζων. Ωστόσο, οι αμφιταλαντεύσεις του Κάρλο Αντσελότι και ο κακός χειρισμός από πλευράς του προέδρου, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε συνδυασμό με τις αντιδράσεις στις τάξεις του κόσμου, αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο, η διοίκηση δεν θέλησε να προβεί στην πώληση ενός ακόμα βασικού συντελεστή της περυσινής σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα