Στη φάκα Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ

Σωσμένη σε μεγάλο βαθμό είναι η Γουέστ Χαμ, ενώ η Νιούκαστλ εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στην Premier League. Δεν είναι, όμως, και τόσο σίγουρο ότι τα δύο αυτά σπουδαία κλαμπ θα αγωνίζονται του χρόνου στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, ή ότι θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με μηδέν βαθμούς.

Η αστυνομία του Λονδίνου και του Νιούκαστλ έκαναν έφοδο στα γραφεία των δύο συλλόγων με στόχο να βρουν παρατυπίες γύρω από τις μετεγγραφές! Στην επιχείρηση μετείχαν περισσότεροι από 200 αστυνομικοί(!) και μάλιστα ήδη έγιναν κάποιες συλλήψεις, αφού εντοπίστηκαν στοιχεία που υποδεικνύουν φοροδιαφυγή.

Στην Αγγλία τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά και οι ποινές πέφτουν «σύννεφο», οπότε δύσκολα θα αποφύγουν οι δύο σύλλογοι τιμωρίες και περιορισμούς. Οι τελευταίες ομάδες που τιμωρήθηκαν με αφαιρέσεις βαθμών στην Αγγλία είναι η Κρίσταλ Πάλας (-10), η Πόρτσμουθ (-10 και -9) και η Ρόδεραμ (-3). Αν ανακαλυφθούν ατασθαλίες μεγάλου βεληνεκούς, ωστόσο, ίσως να μη μιλάμε για απλές αφαιρέσεις βαθμών, αλλά για υποβιβασμούς.

Πάντως, η υπόθεση φαίνεται να έχει κι άλλο περιεχόμενο, καθώς οι πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως οι έρευνες μόλις ξεκίνησαν και πως μπλεγμένες δεν είναι μόνο δύο ομάδες, αλλά περισσότερες, όπως επίσης και προπονητές, παράγοντες και μάνατζερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα