Συνθήκες φαβέλας στο Ολυμπιακό Χωριό (φωτό)

Τελικά δεν αξίζουν 1.000 λέξεις όλες οι φωτογραφίες, αφού βλέποντας κανείς από ψηλά την εικόνα του Ολυμπιακού Χωριού στο Ρίο, θα έλεγε πως οι 30 και πλέον… ουρανοξύστες αποτελούν εγγύηση για την πολυτελή και γεμάτη κομφόρ παραμονή των αθλητών στο χώρο αυτό κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Έλα που τα προβλήματα στο Χωριό είναι όμως πάμπολλα και μάλλον δεν θα ξεπεραστούν. Κάποια πρώτα μέλη αποστολών βρίσκονται ήδη στη Βραζιλία για την καλύτερη δυνατή προσαρμογή κι επειδή αγωνίζονται τις πρώτες μέρες της διοργάνωσης. Τα μέλη που επισκέφτηκαν πρώτα το Ολυμπιακό Χωριό, λοιπόν, διαπίστωσαν τα εξής προβλήματα:

α) Διαρροή φυσικού αερίου που φυσικά μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες εκρήξεις!

β) Διαρροές στα υδραυλικά που δημιουργούν μικρές λίμνες στα δωμάτια!

γ) Συχνές διακοπές ρεύματος!

δ) Βρόμικες εγκαταστάσεις!

Σε κάποια δωμάτια, μάλιστα, υπήρχαν τρύπες στα ταβάνια και σοβάδες στα πατώματα, ενώ σε κάποια άλλα είχαν ξεχαστεί οικοδομικά υλικά. Να σημειωθεί ότι η αποστολή της Αυστραλίας έκανε επίσημα παράπονα στους διοργανωτές για τις συνθήκες στο Χωριό και ζήτησε να μεταφερθεί αλλού, αίτημα που έγινε δεκτό, με τους αθλητές από την Ωκεανία να διαμένουν σε κοντινό ξενοδοχείο.

Πρόκειται για θέματα τα οποία οφείλουν να λύσουν άμεσα οι διοργανωτές, καθώς αν το Χωριό γεμίσει με κόσμο, τα προβλήματα τα πολλαπλασιαστούν. Μάλιστα, υπάρχει η πληροφόρηση ότι εκκρεμούν βασικά τεστ ασφάλειας, όπως οι εκκενώσεις των ουρανοξυστών σε περίπτωση φωτιάς, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμη. Να σημειωθεί πως προβλήματα υπάρχουν και σε πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά αυτά δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμη, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει τα αθλήματα.

Οι 31οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν στις 5 Αυγούστου, με τη συμμετοχή 8.255 αθλητών από 206 χώρες!

 

gamesrio-1300x680

 

111738

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα