Τέσσερις κινήσεις για πορεία στο Champions League!

Η πρόωρη κατάκτηση του πρωταθλήματος προσφέρει την ευκαιρία στους «ερυθρόλευκους» να καταλήξουν στο μεταγραφικό τους πλάνο και να ξεκινήσουν δίχως χρονοτριβή την υλοποίησή του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, στην παρούσα φάση έχουν γίνει κινήσεις για την απόκτηση ενός καθαρού επιθετικού, ενός εξτρέμ, ενός στόπερ και ενός δεξιού μπακ.

Η παραμονή του Κώστα Μήτρογλου στην ομάδα κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, καθώς το κόστος είτε της αγοράς του από τη Φούλαμ, είτε της επέκτασης του δανεισμού του, είναι πολύ μεγάλο. Τι ακριβώς ισχύει για τον Έλληνα διεθνή; Πρώτα απ’ όλα, από τον Ολυμπιακό λένε πως στην περίπτωση του Μήτρογλου θα γίνει πράξη η επιθυμία του παίκτη. Με τη συγκεκριμένη τακτική ομολογουμένως αποτυπώνεται η εκτίμηση που τρέφουν οι «ερυθρόλευκοι» για τον «Μητρογκόλ» ή «πιστολέρο», όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν στον Πειραιά. Ωστόσο, τα λεφτά είναι πολλά και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πάρουν… έγκριση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο μεγαλομέτοχος του πειραϊκού συλλόγου έχει αποδείξει πως δεν φείδεται χρημάτων για την ενίσχυση της ομάδας, αλλά όταν τα μεγέθη ξεπερνούν κατά πολύ τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, επόμενο είναι να επιλέγει την ορθή πολιτική της διατήρησης των ισορροπιών.

Ο Κώστας Μήτρογλου παραχωρείται από τη Φούλαμ, η οποία δεν θα επανέλθει στην Premier League. Οπότε, είναι αδύνατον να σηκώσει το βάρος ενός τόσο μεγάλου συμβολαίου, όπως αυτό του διεθνούς ποδοσφαιριστή. Εξίσου όμως και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να καλύψει ένα τόσο ακριβό τίμημα, το οποίο ανέρχεται σε περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια καθαρά ετησίως. Ένα ποσό που απέχει… έτη φωτός από το επόμενο ακριβότερο συμβόλαιο του ερυθρόλευκου συλλόγου. Παράλληλα, θα πρέπει να δοθούν και κάποια χρήματα στη Φούλαμ, είτε για την αγορά του, είτε για την «ενοικίασή» του. Η κατάσταση δεν είναι τόσο απλή, γεγονός που έχει αναγκάσει τους Πειραιώτες να αναζητούν άλλες λύσεις στην αγορά.

Επίσης, στον Πειραιά αναζητούν ποιοτικότερες λύσεις από τους Ελαμπντελαουί, Σαντάνα και Μποτία στη δεξιά πλευρά της άμυνας και στα στόπερ αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίοι θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν και την επόμενη περίοδο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ενώ στενοί συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη πιστεύουν πως θα ισοδυναμεί με «έγκλημα» αν η ομάδα στηριχθεί στους δύο αυτούς στόπερ την επόμενη περίοδο.

Για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί έχουν προκύψει ενδιαφέροντα στοιχεία το τελευταίο διάστημα. Στον Ολυμπιακό δεν το… φωνάζουν, αλλά αν έρθει συγκεκριμένη πρόταση για την παραχώρησή του, θα τη συζητήσουν. Ο Νορβηγός παραδέχθηκε σε δηλώσεις στην πατρίδα του πως υπάρχει ενδιαφέρον από ευρωπαϊκές ομάδες. Παρ’ ότι είπε πως δεν σκέφτεται τη μεταγραφή, άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, εκφράζοντας με… τακτ τη φιλοδοξία του να αγωνιστεί σε ένα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έγινε δε γνωστό πως, μεταξύ των συλλόγων που ενδιαφέρονται, βρίσκονται και οι Γουέστ Χαμ, Σάλκε.

Στην παρούσα φάση, ο προγραμματισμός υλοποιείται με κατεύθυνση στις τέσσερις αυτές θέσεις, αλλά ο τελικός σχεδιασμός εξαρτάται από την παραμονή ή όχι των Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ στο ρόστερ της ομάδας, αλλά και την ενδεχόμενη παραχώρηση κάποιου ή κάποιων παικτών το καλοκαίρι.

Οι επιπλοκές από το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ελλάδας

Ένα θέμα που απασχόλησε έντονα τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» και την έβαλε σε σκέψεις, ήταν οι αντιδράσεις που διαπίστωσε μετά την είδηση της πιθανής αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς ομοσπονδίες. Σε επαφή που είχαμε με ανώτερο στέλεχος της ΠΑΕ, μας εξομολογήθηκε πως, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η συγκεκριμένη ιστορία, όλες οι επαφές που είχαν ξεκινήσει «πάγωσαν» και μάλιστα με πρωτοβουλία των… απέναντι. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, κανείς δεν συζητά το ενδεχόμενο να έρθει στην Ελλάδα, αν δεν υπάρχει η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Για τον λόγο αυτόν, στον Πειραιά μπήκαν στον πειρασμό να διακόψουν κάθε επαφή στο εξωτερικό, προκειμένου να διαπιστώσουν πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία με το νομοσχέδιο Κοντονή, ώστε να κινηθούν ανάλογα στο μέλλον. Όμως η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε, καθώς από τη μία θεωρούν ότι δεν θα οδηγηθεί στα άκρα, άρα και στον αποκλεισμό, και από την άλλη θα χαθεί πολύτιμο έδαφος στις επαφές που έχουν ξεκινήσει. Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν πως, αν συμβεί το… απευκταίο, οι παίκτες θα μπορούν να «σπάσουν» τις συμφωνίες τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα