Τίτλοι τέλους για έναν ακόμη πρωταθλητή!

Ήταν ο άνθρωπος που ήξερε την απάντηση στην ερώτηση «Ποιος, ποιος;» του Βασίλη Σκουντή! Στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2005 ο Νίκος Ζήσης κατέβασε με φόρα την μπάλα στην τελευταία επίθεση της Εθνικής μας ομάδας και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την ασίστ της ζωής του στον Δημήτρη Διαμαντίδης, απαντώντας «Αυτός!» σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα.

Ο 32χρονος γκαρντ ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα, κάτι που μάλλον γνωρίζαμε από το προηγούμενο καλοκαίρι. Μαζί της έγραψε ιστορία. Πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης ως έφηβος το 2002 και ως άνδρας το 2005. Άγγιξε την κορυφή του κόσμου το 2006, πήρε κι άλλο μετάλλιο το 2009, έφτασε τις 189 συμμετοχές με τη γαλανόλευκη, 4ος όλων των εποχών πίσω από τα ιερά τέρατα» Παναγιώτη Γιαννάκη, Φάνη Χριστοδούλου και Παναγιώτη Φασούλα.

Ο Νίκος Ζήσης ήταν κάτι παραπάνω από ένα καλό πόιντ γκαρντ. Ανήκει σε αυτή την κατηγορία των παικτών που έπαιρνε την πρωτοβουλία όταν η μπάλα «έκαιγε», καλή ώρα όπως έκαναν πρόσφατα Διαμαντίδης και Σπανούλης. Ήταν το χαρακτηριστικό παράδειγμα του αθλητή που έπαιζε ματωμένος ή με μισό πόδι. Κανείς δεν ξεχνάει το 2006 τον εκνευρισμένο Βαρεχάο της Εθνικής Βραζιλίας να του ρίχνει ύπουλη και αντιαθλητική αγκωνιά, βλέποντας τον ηγέτη της Εθνικής μας να κάνει το τουρνουά της ζωής του.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο «χρυσό» αυτό παιδί που τουλάχιστον θα συνεχίσει να προσφέρει σε συλλογικό επίπεδο και μακάρι να κλείσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα