Ταβάνι η πέμπτη θέση

Σε ένα φανταστικό παιχνίδι στο βούρκο του Αγρινίου, ο Παναιτωλικός θριάμβευσε επί της ΑΕΚ με 3-2 και έκανε τεράστιο βήμα παραμονής, απέναντι στην ομάδα του Μοράις που πραγματικά προκαλεί οίκτο στον κόσμο της και κινδυνεύει πλέον για τα καλά να χάσει την επαφή με τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Στο δεκάλεπτο ο Μπάρκας ανέτρεψε τον Πάουλο μέσα στην περιοχή και στο πέναλτι ευστόχησε ο Μαρκόφσκι για να κάνει το 1-0. Μετά από πέντε λεπτά η ΑΕΚ ανέλαβε τον έλεγχο και άρχισε να απειλεί, κυρίως με τον Αλμέιδα, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά στο 23’ μετά από κόρνερ του Βάργκας. Στο 33’ η Ένωση γύρισε το ματς με τον Γαλανόπουλο, αλλά για πολλοστή φορά φέτος δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα, αφού δέχθηκε την ισοφάριση από τον παλιό της γνώριμο Γρηγόρη Μάκο, σχετικά γρήγορα στην επανάληψη,  στο 55’.

Στο 83’ ο Μάκος ολοκλήρωσε την ανατροπή σε αυτό το θαυμάσιο παιχνίδι, αφήνοντας σύξυλη την ΑΕΚ που δέχεται τρίτη τριάρα στο πρωτάθλημα και ψάχνει να βρει το φως της!

Το ματς είχε πολλές προσωπικές μονομαχίες στη λάσπη και φυσικά μακρινές μπαλιές, άδικο να κριθούν οι 22 ποδοσφαιριστές υπό φυσιολογικές συνθήκες. Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μοράις ήταν απροσδόκητη, αλλά το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι βαθύτερο και όχι το αν θα παίξει ο Μπακάκης αντί του Γκάλο.  Αν δεν γίνει κάποιου είδους «αγωνιστικός σεισμός», η Ένωση δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Πάουλο (87’ Καμοβουάκα), Κλέσιο (71’ Μουνιός), Ρότσα (80’ Ρόσα), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γαλανόπουλος, Γιόχανσον, Βάργκας (58’ Πέκχαρτ), Μάνταλος (80’ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58’ Μπακασέτας), Αλμέιδα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα