Τα είπε όλα ο κόσμος

Πέρυσι τέτοια εποχή και υπό τις οδηγίες του Μίτσελ, ο Ολυμπιακός πραγματοποιούσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του, επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-0.

Η πρόκριση μπορεί να μην ήρθε στο δεύτερο αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναιρεθεί η μεγάλη νίκη των «ερυθρολεύκων». Όλα αυτά σήμερα μοιάζουν σαν μια ανάμνηση και μάλιστα μακρινή και το αρνητικό εντοπίζεται ακριβώς σε αυτό το σημείο.

Με βάση την ποδοσφαιρική λογική η ομάδα θα έπρεπε να είχε μια φυσιολογική ανοδική πορεία, κάτι που φαινόταν εφικτό μέχρι τον Δεκέμβριο, αφού η πρόκριση στο Europa League είχε επιτευχθεί. Με αντιπάλους την Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Γιουβέντους και με το τελευταίο παιχνίδι στους ομίλους του Champions League να είναι μεταξύ τους στο Τορίνο, οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ανέφικτο να προκριθούν. Ωστόσο, κάτι που η εικόνα στο πρωτάθλημα δεν ικανοποιούσε, κάτι που στην Ελλάδα τις αλλαγές προπονητών τις έχουμε πολύ εύκολες, ο Μίτσελ αποχαιρέτησε και ο Βίτορ Περέιρα ανέλαβε να συνεχίσει το έργο του.

Ωστόσο, με όσα φάνηκαν στα δύο ματς με την Ντνίπρο, αλλά και σε όλα τα τελευταία που έτυχε να είναι αρκετά δυνατά (ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό), οι φιλοσοφίες των δύο προπονητών απέχουν παρασάγγας, με αποτέλεσμα να την πληρώνει ο Ολυμπιακός.

Ο Βίτορ Περέιρα αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύ προπονητής της άμυνας και όχι των πολλών ρίσκων, κάτι που προσπαθεί να το εμφυσήσει άμεσα στο ρόστερ που έχει και μάλιστα σε μια περίοδο που οι υποχρεώσεις «καίνε». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν ούτε ένα ντέρμπι (με εξαίρεση στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Παναθηναϊκό που και σε αυτό δεν έπιασε καμία τρομερή απόδοση) και ο κόσμος δεν ικανοποιείται από αυτό που βλέπει. Δεν βλέπει κάτι με πλάνο, κάτι ουσιώδες, κάτι υγιές με αποτέλεσμα το καλοκαίρι να συμβεί αυτό που συμβαίνει κάθε χρόνο. Αποψίλωση του ρόστερ και πάλι από την αρχή, διαγράφοντας μονομιάς όσα βήματα προόδου μπορεί να έχουν γίνει μέσα στη χρονιά.

Σημαδιακό σύνθημα

Το βράδυ της Πέμπτης όμως, συνέβη και κάτι εξίσου σημαντικό με τον αποκλεισμό που αφορά την επόμενη μέρα. Αυτό ήταν το σύνθημα που ακούστηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και κατά κανόνα σηματοδοτεί εξελίξεις. Πρόκειται πλέον για το γνωστό «αλλιώς ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό» που δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το πιο χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν στον δεύτερο αγώνα με τη Λεβάντε, εκεί που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας, αποκλείστηκε με ηχητικό φόντο το γνωστό σύνθημα και με τον πρόεδρο της ομάδας του Πειραιά να απαντά ότι κι αυτός αλλιώς ονειρεύεται για το σύλλογο. Το αποτέλεσμα ήταν το αφεντικό των πρωταθλητών Ελλάδας να φέρει παίκτες όπως ο Ρομπέρτο, Σαβιόλα, Βάις κλπ. και να ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο και ανά περιόδους η ομάδα να παίζει το ποδόσφαιρο που θέλουν οι οπαδοί. Μένει να δούμε τι θα σημάνει αυτή τη φορά.

Στο παρόν

Ωστόσο, μέχρι να μπορεί να αναλάβει ουσιαστική δράση η ΠΑΕ –κυρίως με τις μεταγραφές- υπάρχει μια σεζόν που «τρέχει» και στόχοι που μένουν να επιτευχθούν. Αρχικά, το πρωτάθλημα που με τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League έχει γίνει απλή υπόθεση, από τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάτι παραπάνω από ένα βατό πρόγραμμα, με το πιο δύσκολο ματς να θεωρείται αυτό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας. Επί της ουσίας, ο θεσμός που «καίει» είναι το Κύπελλο Ελλάδας  λόγω ΑΕΚ. Θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για το γόητρο των πρωταθλητών να αποκλειστούν από την «Ένωση» της Football League και ειδικότερα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ηττηθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, γιατί όλα έχουν τη σημασία τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα