Τα εύσημα του ΣΥΡΙΖΑ στον Δ. Αβραμόπουλο

Με μια πρωτοφανή δήλωση έκλεψε την παράσταση ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρισκόταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Σκουρλέτης εξήρε την στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου σε αντίθεση με εκείνη του Αντώνη Σαμαρά όπως διευκρίνησε.

«Θα έλεγε κανείς ότι επιβάλλεται να υπάρχει μια επικοινωνία και πολύ δε περισσότερο να βρεθεί κι ένας κοινός τόπος πάνω στα εθνικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι στο Πεντάγωνο, με δική του πρωτοβουλία, και ζητά να ενημερωθεί από τον κ. Αβραμόπουλο ακριβώς για τις τελευταίες εξελίξεις» σημείωσε για να τονίσει με νόημα:
«Εδώ βέβαια θα ήθελα να επισημάνω τον διαφορετικό τρόπο που ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την αναγκαία επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, που παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που έχουμε κι αυτό είναι μια πραγματικότητα, έχει τα τηλέφωνα κλειστά».

H συνάντηση των δύο ανδρών διεκόπη αναγκαστικά μετά από 45 λεπτά λόγω της κηδείας του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου στην οποία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ήθελε να παραστεί. Την ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν οι αρχηγοί.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Είχα μία ουσιαστική ενημέρωση από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν μια θεσμική ενημέρωση στα κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας, εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής. Ζούμε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων. Η απόφαση της Τουρκίας να ξεκινήσει έρευνες, με σεισμογραφικό που συνοδεύεται και από δύο στρατιωτικά πλοία στην ΑΟΖ της Κύπρου ουσιαστικά είναι παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Αυτή η πρόκληση έχει στόχο να τορπιλίσει την εξεύρεση λύσης. Τορπιλίζει την όλη διαδικασία. Ρίχνει λάδι στη φωτιά. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας επλήγη από μια πρωτοφανή κρίση που διαχειρίστηκε με εγκληματικό τρόπο η αποτρεπτική ικανότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων παραμένει ισχυρή. Αυτό το δεδομένο να το έχουν όλοι υπόψιν τους».

Σε ερώτηση αν χρειαζόμαστε επιπλέον εξοπλισμούς απάντησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τους σκανδαλώδεις εξοπλισμούς του παρελθόντος που δεν συνδέονταν με τις προμήθειες ανταλλακτικών. Είναι ανάγκη να φύγουμε από το μοντέλο των εξοπλισμών του παρελθόντος και να θέσουμε νέες βάσεις λαμβάνοντας υπόψιν την διαχείρηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Πρέπει να σχεδιάσουμε σε νέα βάση τις ένοπλες δυνάμεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει τις θέσεις του σε αυτό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα