Τα μελανά σημεία του πολυνομοσχεδίου

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκαλεί άρθρο στο πολυνομοσχέδιο που προσφέρει ποινική ασυλία στο μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Χαρακτηριστική είναη δήλωση στη Βουλή του Γιάννη Κουτσούκου ο οποίος ξεκαθάρισε πως «αν δεν αλλάξει αυτό, θα μας αναγκάσετε να καταψηφίσουμε το άρθρο» .

Ο κ. Κουτσούκος πρόσθεσε τη δική του διαφωνία στην διαμαρτυρία που εξέφρασε η αντιπολίτευση για την ποινική ασυλία που δίνεται στα μέλη του ΤΧΣ, ενώ και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, επικύρωσε τη διαφωνία αυτή.

«Αντιλαμβάνομαι την απαλλαγή από αστική ευθύνη για κάποιον που εκτελεί εντολές της κυβέρνησης. Γιατί όμως και από την ποινική; Αποκλείεται στο μέλλον να έρθει κάποιος καλός κύριος και να σας φέρει αποδεικτικά στοιχεία ότι ως μέλος του Ταμείου και στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης μιας τράπεζας, έλαβε δώρα και ενήργησε ενάντια σε διατάξεις του ποινικού κώδικα με βάση τις οποίες κάποιοι βρίσκονται σήμερα στη φυλακή; Αν δεν αλλάξει αυτό, θα μας αναγκάσετε να καταψηφίσουμε το άρθρο – και μαζί με τα ξερά θα πάνε και τα χλωρά» ανέφερε ο κ. Κουτσούκος.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αντίθεσή του στην τροπολογία που έφερε στο πολυνομοσχέδιο ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί με τα κυβερνητικά αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αυτή η πρόβλεψη «δεν έχει καμία σχέση με το πολυνομοσχέδιο και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα» όπως και εν τέλει έγινε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα