Τελικά, ποιος έδειρε τον Κύρο Βασσάρα;

Τελικά, ποιος έδειρε τον Κύρο Βασσάρα στις 30 Οκτωβρίου του 2010; Αυτό το ερώτημα μένει αναπάντητο μετά την αθώωση των φερόμενων ως δραστών από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς. Το εν λόγω δικαστήριο αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση και προχώρησε στην αθώωση των κατηγορουμένων Σπυρίδωνα Κάβουρα, Γεωργίου Μούσχουρη και Αθανάσιου Σουλελέ.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 3 φερόμενων δραστών, Γεώργιος Παπαϊωάννου και Θεόδωρος Μαντάς, απέδειξαν κατά την ακροαματική διαδικασία ότι το βαρύτατο κατηγορητήριο με το οποίο κάθισαν στο εδώλιο οι τρεις κατηγορούμενοι δεν ήταν αληθές. Έτσι το δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις έπρεπε να αθωωθούν.

Βάσει του κατηγορητηρίου οι Κάβουρας, Μούσχουρης και Σουλελές επιτέθηκαν στον Κύρο Βασσάρα τον Οκτώβριο του 2010 με στόχο όχι μόνο τη ληστεία, αλλά να τον χτυπήσουν και το κυριότερο να του αποσπάσουν χαρτοφύλακα, ο οποίος έφερε έγγραφα για διεξαχθέντες ποδοσφαιρικούς αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Τον χαρτοφύλακα, όπως αναφέρει και το κατηγορητήριο, δεν κατάφεραν να τον αποσπάσουν, καθώς ο κ. Βασσάρας αντιστάθηκε παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε. Κι όπως αναφέρεται από τον ιατροδικαστή και εντάχθηκαν στο κατηγορητήριο τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι, στον δεξιό ώμο, στον δεξιό βραχίονα και στην κνήμη του δεξιού του ποδιού: «Ο κ. Βασσάρας γλίτωσε τα χειρότερα όχι μόνο επειδή αντιστάθηκε, αλλά επειδή απομακρύνθηκε από τον τόπο της επίθεσης με όχημα, κάτι που ανάγκασε τους δράστες να παραιτηθούν του σκοπού τους». Στο κατηγορητήριο τονιζόταν με έμφαση ότι η επίθεση ήταν δυνατόν να προξενήσει σοβαρές βλάβες. Κι αυτό διότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε σιδηρολοστός, με τον οποίο κατάφεραν χτυπήματα στον πρώην αρχιδιαιτητή.

Στο κατηγορητήριο αναφερόταν πως οι 3 φερόμενοι δράστες αφαίρεσαν από τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο κ. Σπυρόπουλος είναι ιδιοκτήτης ταξί που πήρε τον Κ. Βασσάρα για να τον απομακρύνει από τον τόπο της επίθεσης. Μάλιστα, στο κατηγορητήριο τονιζόταν πως με τον σιδηρολοστό έσπασαν το πίσω παρμπρίζ του αυτοκινήτου, προκαλώντας φθορές στο όχημα.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν ήταν η σύζυγος του κ. Βασσάρα, Ντέπυ Κοξένογλου, και ο δημοσιογράφος, πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα