Τι προτείνουν οι τράπεζες για «κούρεμα» δανείων

Τρεις είναι οι λύσεις που προτείνουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες για να ρυθμίσουν τα δάνεια τους, Αυτές είναι το πάγωμα δόσεων ως ένα χρόνο, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση επιτοκίου ως 10%) για κούρεμα δανείων από τις τράπεζες.

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, μπορούν να επωφεληθούν ακόμη και όσοι έχουν υπόλοιπο δανείου ή χρέη στις τράπεζες που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ

Από τον Ιούνιο πολλές τράπεζες έχουν συστήσει ομάδες που ενημερώνουν τηλεφωνικά τους πελάτες τους πως μπορούν να βγουν από τη δύσκολη θέση και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τις οφειλές τους.

 Ειδικότερα οι δανειολήπτες μπορούν:

– να προχωρήσουν σε πάγωμα των δόσεων, να μην πληρώνουν δηλαδή από 6 ως και 12 μήνες. Ωστόσο, στη λήξη της περιόδου κατά την οποία ο δανειολήπτης δεν πληρώνει δόσεις οι τόκοι κεφαλαιοποιούνται.

-να προχωρήσουν σε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Με τον επιπλέον χρόνο το ποσό της δόσης μειώνεται δραματικά και έτσι ο δανειολήπτης διευκολύνεται ωστόσο σε βάθος χρόνου και με την επιμήκυνση ο καταναλωτής επιβαρύνεται με περισσότερους τόκους.

-να μετατρέψουν τα χρέη από πιστωτική κάρτα σε καταναλωτικό δάνειο. Στην περίπτωση αυτή ο καταναλωτής επιβαρύνεται με επιτόκιο, που μπορεί να είναι μικρότερο ως και κατά 10 μονάδες. Ωστόσο, για να γίνει η μετατροπή αυτή η τράπεζα ζητά να γίνει προσημείωση κάποιου ακινήτου.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα