Τον θέλει μέχρι να το… διαψεύσει

Όταν εμφανίζονται ειδήσεις από το εξωτερικό που αφορούν παίκτες τους οποίους εξετάζει ο Ολυμπιακός, λίγες ώρες μετά οι «ερυθρόλευκοι» διαψεύδουν. Οπότε, μέχρι να συμβεί κάτι τέτοιο, να ξέρετε ότι η ελληνική ομάδα ενδιαφέρεται για τον 27χρονο Νιγηριανό αμυντικό της Σέλτικ, Έφε Αμπρόουζ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται ως δεξί μπακ, αλλά και ως στόπερ, γεγονός που ευνοεί την ελληνική ομάδα που ψάχνει για παίκτες σε αυτές τις δύο θέσεις. Ο Αμπρόουζ είναι διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας από το 2008, έπαιξε δύο χρόνια στο Ισραήλ και τον εντόπισαν οι Σκωτσέζοι το 2012.

Ο Αμπρόουζ δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στη Σκωτία και εξάντλησε το συμβόλαιό του με τη Σέλτικ, αγωνιζόμενος 166 φορές με τη ριγέ φανέλα. Το 2013-14, μάλιστα, αγωνίστηκε σε 52 παιχνίδια (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ και Ευρώπη). Είναι ποδοσφαιριστής με καλή κράση και απ’ ότι φαίνεται προσαρμοστικότητα, σε καλή ηλικία και με 35 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην πλάτη του. Επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός και πραγματικά στον Ολυμπιακό δύσκολα θα βρουν κάτι αρνητικό για τον ποδοσφαιριστή που εκτός από καλός στην άμυνα, προβληματίζει τους αντιπάλους και με τις προωθήσεις του (έχει 15 γκολ με τις δύο ευρωπαϊκές ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί και με την Εθνική Νιγηρίας). Το 2009 είχε αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα της Νιγηρίας, ενώ έπαιζε σε ομάδα όπου κάθε άλλη κατάληξη πέραν από την πρώτη στο πρωτάθλημα θα ήταν αποτυχία (λόγω απουσίας και της Ρέιντζερς), άρα γνωρίζει εκ των προτέρων την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα