«Τουλάχιστον αστείο το ότι φοβηθήκαμε!»

 

Εντελώς διαφορετικό είναι το «κουβάρι των εξελίξεων» γύρω από την υπόθεση του εντός έδρας αγώνα του ΠΑΣ με την Αλκμάαρ, που λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου των Ιωαννίνων πρέπει να διεξαχθεί σε άλλο ελληνικό γήπεδο.

Μετά το «οκ» της διοίκησης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για παραχώρηση του «Απόστολος Νικολαΐδης», ήρθε η οργισμένη αντίδραση της Θύρας 13 που μιλούσε για… περιπολίες οπαδών του ΠΑΟ έξω από το γήπεδο την ώρα του αγώνα του ΠΑΣ με τους Ολλανδούς. Στη συνέχεια, ακούστηκε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα φοβήθηκε και θέλησε να αλλάξει έδρα και ότι η UEFA θορυβήθηκε από την ανακοίνωση των οργανωμένων του ΠΑΟ.

Η διοίκηση του ΠΑΣ λέει πως τίποτα από τα δύο δεν ισχύει και πως ο ΠΑΟ είχε ειδοποιήσει νωρίτερα ότι ακυρώνει την παραχώρηση της έδρας και ότι περίμενε ένα 24ωρο προκειμένου ο Γιάννης Αλαφούζος να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη για την ανακοίνωση των οπαδών. Αυτό δεν έγινε και έτσι ο ΠΑΣ έβγαλε την εξής ανακοίνωση με την προειδοποίηση πως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την παραχώρηση του γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” στην ομάδα μας για τον αγώνα με την Άλκμααρ στις 04.08.2016 και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ξεκαθαρίζει τα εξής:

Το πρωί της Παρασκευής 22.07.2016, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός συμφώνησε στην παραχώρηση του γηπέδου “Απόστολος Νικολαΐδης” προκειμένου να το χρησιμοποιήσει η ομάδα μας ως έδρα για τον αγώνα με την Αλκμααρ στις 04.08.2016. Αμέσως ενημερώθηκαν σχετικά, τόσο οι UEFA-ΕΠΟ, όσο και η Άλκμααρ. Όλες οι πλευρές αποδέχτηκαν τον ορισμό του γηπέδου και η προετοιμασία για την τέλεση του αγώνα ξεκίνησε κανονικά με επικοινωνία ανάμεσα στους υπαλλήλους των δύο ΠΑΕ.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 23.07.2016, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συνέταξε ευχαριστήρια ανακοίνωση αναφερόμενη, τόσο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και στην ΠΑΕ Παναιτωλικός, δεδομένου πως και οι δύο ΠΑΕ είχαν συμφωνήσει να μας παραχωρήσουν το γήπεδό τους. Για λόγους σεβασμού, η ανακοίνωση εστάλη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για έγκριση. Τελικά η ανακοίνωση ανέβηκε στην ιστοσελίδα μας το μεσημέρι του Σαββάτου, αφού πρώτα έγινε μία διόρθωση που επιθυμούσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Δύο ώρες μετά την ανάρτηση της ανακοίνωσης, εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησε με τους εκπροσώπους της ομάδας μας και τους ενημέρωσε πως αποφάσισαν την ανάκληση της απόφασής τους για παραχώρηση του γηπέδου στην ομάδα μας, λόγω της αντίδρασης των οπαδών τους. Την Δευτέρα 25.07.2016 το πρωί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επικοινώνησε με τις UEFA-ΕΠΟ ενημερώνοντας για την απόφασή της, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας έστειλε επισήμως σχετικό έγγραφο το οποίο προωθήθηκε και στην Άλκμααρ (η δικαιολογημένη απάντηση της οποίας είναι η μεγαλύτερη ήττα για το ελληνικό ποδόσφαιρο).

Αυτά για την ιστορία και για να μην αναπαράγονται εσφαλμένες πληροφορίες περί δήθεν παρέμβασης του κου Κοντονή για ανάκληση του ορισμού του γηπέδου (τουλάχιστον αστείο επιχείρημα για αγώνα διοργάνωσης της UEFA), ή για δήθεν αιτήματος της ομάδας για αλλαγή έδρας λόγω φόβου!!!

Επιλέξαμε να αφήσουμε μία μέρα να περάσει προτού τοποθετηθούμε δημόσια για δύο λόγους:

Ο πρώτος, ήταν το γεγονός πως όλη μας η ενέργεια εστιάστηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο γηπεδικό πρόβλημα που μας προκάλεσε η συμπεριφορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα