«Το πήγαμε στη δύναμη και νικήσαμε!»

 

Απολαυστικός ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στον αέρα του SportFM κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Αντεπίθεση». Ο εκ των κορυφαίων παικτών της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ο ποδοσφαιριστής που «καθάρισε» το ματς με την προσωπική του ενέργεια με αποτέλεσμα την αποβολή του Μποτία, μίλησε για τον αγώνα, την ομάδα του, τη σχέση του με τον Γιώργο Καραγκούνη και για άλλα.

Ο Λάζαρος με φοβερή διάθεση σχολίασε ότι στην Ιταλία έπαιξε σε κάποια ματς όλη την πλευρά και… γελούσε ο κόσμος, είπε πως ο σκόρερ του ντέρμπι Αϊντάρεβιτς είναι τρελός και γι’ αυτό ταιριάζουν και εξήγησε πως στα ντέρμπι αποδίδει καλύτερα επειδή βρίσκει περισσότερους κενούς χώρους και αυτό ευνοεί τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μεσοεπιθετικού της Ένωσης:

«Το ντέρμπι κακώς λένε πως ήταν άσχημο και ότι δεν υπήρχε ποιότητα. Θεωρώ ότι το ματς θα πήγαινε στη δύναμη, το πάθος και στο τρέξιμο. Κι αυτό γιατί είχαμε μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα λόγω της βαθμολογικής μας θέσης και όχι μόνο επειδή ήταν ένα ντέρμπι. Βάλαμε και λίγο τον Ολυμπιακό σε αυτό το τριπάκι και νομίζω ότι κακώς λέγεται πως δεν ήταν καλό ποιοτικά. Για τον Ολυμπιακό ήταν ένα ματς γοήτρου και για εμάς ήταν σημαντικό για τη συνέχεια της πορείας μας. Γι’ αυτό και βάλαμε και άλλα στοιχεία για να πάρουμε τη νίκη. Προσπαθήσαμε και για την ποιότητα, αλλά ήθελε άλλα πράγματα το χθεσινό παιχνίδι»

Για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε βασικός, αλλά πέρασε ως αλλαγή στο 66’ είπε: «Δεν είναι κάτι που αρέσει σε κανέναν, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλα παιχνίδια. Μετά από τόσα χρόνια έχω μάθει να συγκρατώ τα συναισθήματά μου πάνω σε αυτό και ίσως ξέρω πως όπως έχει γίνει σήμερα το ποδόσφαιρο ζητούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα, για αυτά που έχουν στο μυαλό τους. Πιστεύω ότι με ήθελε για το δεύτερο ημίχρονο, άρα έψαχνα τον τρόπο να μείνω συγκεντρωμένος, ώστε να βοηθήσω την ομάδα μου αν έμπαινα ως αλλαγή».

Για το τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να επιστρέψει στην κορυφή τόνισε: «Για μένα αυτή η χρονιά είναι πιο σημαντική από την επόμενη, με βάση το τι ζούμε, το γεγονός ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Μπορούμε να πάρουμε το Κύπελλο και να διεκδικήσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να δούμε τα λάθη μας, να κρατήσουμε τις εμπειρίες και τα θετικά και να χτίσουμε πάνω σε αυτά για την επόμενη σεζόν. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί οι ομάδες δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη».

Για τη την σχέση του με τον Γιώργο Καραγκούνη αποκάλυψε: «Από τον Γιώργο ακούω πολλά μπινελίκια. Είναι ο πρώτος, ο οποίος με έχει βοηθήσει τόσο πολύ στην καριέρα μου, αλλά και στην εξωγηπεδική ζωή. Είναι και ο νονός της μικρής μου. Όταν λέμε για παιδί διαμάντι μπορεί να είναι λίγο… Πριν από μισή ώρα μου έστειλε μήνυμα και συζητήσαμε για το χθεσινό ντέρμπι. Και το μήνυμα ήταν: “μπράβο ρε Λάζο, αυτή είναι νοοτροπία”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα