Το CAS δίνει ελπίδα στον Σουάρες!

Βάσιμες ελπίδες για την κατάπτωση του ενός σκέλους της ποινής που του επέβαλλε η FIFA, δίνει στον Λουίς Σουάρες το διαιτητικό δικαστήριο (CAS), στο οποίο έχει προσφύγει η Μπαρτσελόνα και οι δικηγόροι του Ουρουγουανού επιθετικού!

Σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό του CAS, μία απόφαση που θα επιτρέψει στον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί κανονικά με την Μπαρτσελόνα, διατηρώντας όμως την ποινή αποκλεισμού από τα παιχνίδια της Εθνικής του ομάδας, είναι πολύ πιθανή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Επιτροπή.

Βάσει της τιμωρία που του έχει επιβληθεί, ο Λουίς Σουάρες είναι αποκλεισμένος από κάθε αθλητική δραστηριότητα, ακόμη και από την προπόνηση, για τέσσερις μήνες, δηλαδή μέχρι τον Νοέμβριο! Παρόλα αυτά, η Μπαρτσελόναν δαπάνησε σχεδόν 90 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτησή του από τη Λίβερπουλ και προσέφυγε στο CAS, προκειμένου να πετύχει την άρση της ποινής του, ή μέρους αυτής. Οι Καταλανοί περιέγραψαν τη συγκεκριμένη απόφαση της FIFA ως «δρακόντεια», «απολυταρχική» και «φασιστική».

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του CAS, και βάσει των στοιχείων που έχουν εξετάσει στο φάκελο του 27άχρονου Ουρουγουανού, συγκλίνουν προς τη μερική άρση της τιμωρίας, διατηρώντας την ποινή σε ότι αφορά την Εθνική Ουρουγουάης. «Είναι πολύ πιθανό η ποινή να ισχύσει για την Εθνική, αλλά όχι και για την Μπαρτσελόνα», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αξιωματούχου, ο οποίος όμως, για ευνόητους λόγους, θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα