«Υλοποιήστε τις δεσμεύσεις σας απέναντι στην Ελλάδα»

 Κάλεσμα στους Ευρωπαίους να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα απηύθυνε η Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπογράμμισε πως «το πρώτο βήμα είναι η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, με βάση το πρωτογενές πλεόνασμα που έχει ταυτοποιηθεί και το τι μπορούμε να περιμένουμε για να πάμε μπροστά».

 Ειδικότερα, μιλώντας για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν το ΔΝΤ, σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο γραφείο της στην Ουάσιγκτον, η κα Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας ότι αναμένει από τους Ευρωπαίους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις που είχαν δώσει το φθινόπωρο του 2012, για την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν θέλησε σ’ αυτή τη φάση να εκφέρει άποψη «για το αν ή όχι η ελάφρυνση του χρέους είναι ή δεν είναι απαραίτητη ή τι μορφή θα λάβει η ευρωπαϊκή στήριξη» όπως είπε, σημειώνοντας τη σημασία της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Αναφερόμενη στη δημοσιονομική πολιτική, διατύπωσε  την άποψη ότι «αυτό που βλέπουμε είναι μια πολύ, πολύ καλή έκβαση του προγράμματος».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα