Χάλκινο μετάλλιο για τη Νικόλ Κυριακοπούλου

Τεράστια επιτυχία για τον κλασικό ελληνικό αθλητισμό, αφού  η Νικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στο Πεκίνο με άλμα στα 480 εκατοστά.

Η 29χρονη ελληνίδα αθλήτρια απέδειξε και πάλι πως το συγκεκριμένο αγώνισμα – το νεότερο στο γυναικείο στίβο – το έχουν δει ζεστά στην Ελλάδα και πως προφανώς θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες.

Η Κυριακοπούλου έφτασε στα όριά της και ήταν δύσκολο να κάνει την υπέρβαση μετά το πέρασμά της στα 4.80, καθώς δύο αθλήτριες ξεπέρασαν το 4.85 και μετά για να πάρει το χρυσό έπρεπε να υπερβεί το προκαθορισμένο ύψος του 4.90, στο οποίο δεν τα κατάφερε.

Αυτό είναι το 21ο μετάλλιο των ελληνικών χρωμάτων στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Στίβου που ξεκίνησαν το 1983 στο Ελσίνικι και διεξάγονται κάθε δύο χρόνια (αρχικά ήταν κάθε τέσσερα). Οι γυναίκες παραμένουν οι αξιότερες πρεσβευτές με τρία χρυσά (2 Μανιάνι, 1 Τσιαμήτα ), τρία αργυρά (Ξάνθου, 2 Κελεσίδου) και πλέον 9 χάλκινα με αυτό της Κυριακοπούλου (επιπλέον Βερούλη, 3 Θάνου, Βασδέκη, Κελεσίδου, Βόγγολη, Δεβετζή). Οι άνδρες έχουν κερδίσει έξι μετάλλια (Χρυσό ο Κεντέρης, ένα αργυρό και δύο χάλκινα ο Γκατσιούδης και ένα χάλκινο ο Ιακωβάκης)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα