«Χρηματίζονται βουλευτές για να μη γίνουν πρόωρες εκλογές»

Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Ο πρώην αρχηγός του Συνασπισμού, αναφέρθηκε στο θέμα εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και τόνισε πως «χρηματίζονται βουλευτές για να μη γίνουν πρόωρες εκλογές». «Με πιέσεις, παροχές και ανταλλάγματα προσπαθούν να μη γίνουν εκλογές» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ειδικότερα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, έκανε λόγο για πολιτική εκτροπή και για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να μη γίνουν πρόωρες εκλογές, παραπέμποντας στο 1965 και το 1993 και  ασκεί σφοδρή κριτική στον θεσμό της Προεδρίας και του Προέδρου τη Δημοκρατίας.¨

«Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές», λέει στη δήλωσή του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Η Προεδρία ξέπεσε σε διακοσμητικό θεσμό για εορτές και πανηγύρεις»

Το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δήλωση – παρέμβαση στο θέμα της Προεδρολογίας αναφέρει ότι η Προεδρία ξέπεσε σε διακοσμητικό θεσμό για εορτές και πανηγύρεις και ο Πρόεδρος σε διαθέσιμο πολυεργαλείο για τη φαλκίδευση του Συντάγματος.

«Η σκηνοθετημένη Προεδρολογία, με διάφορα σενάρια κι ονόματα, δεν υπηρετεί καμία θεσμική λειτουργία», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Κωνσταντόπουλος και συνεχίζει: «Αντίθετα, εξυπηρετεί αντιδημοκρατικές σκοπιμότητες, να μη γίνουν εκλογές, να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης, να εκφυλιστεί η Βουλή και Προεδρία να παραμείνει σκιώδης.

«Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα»

Συνεχίζοντας είπε τα εξής: «Χρειάζονται ριζοσπαστικές αλλαγές στο Σύνταγμα, το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς που κουρασμένοι και διαβρωμένοι, δεν λειτουργούν προ πολλού.

Παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές με πιέσει, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές περιόδους αποτελούν εκτροπή. Όπως άλλωστε συνιστούν και αλλοίωση του πολιτεύματος η επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης κι όσα γίνονται για τη συνέχισή του»

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα