Ψάχνει τη μεγάλη υπέρβαση!

Το έργο του θα ήταν εκ των προτέρων δύσκολο. Ωστόσο, η κληρωτίδα το έκανε ακόμη περισσότερο. Κάποιοι πανηγυρίζουν, διότι θα παίξει μεγάλα παιχνίδια και αυτό έχει την αίγλη του. Κάποιοι απογοητεύτηκαν, διότι οι ελπίδες για πρόκριση στους 16 του θεσμού ελαχιστοποιήθηκαν αρκετά.

Όλα, πάντως, κρίνονται στο χορτάρι, οπότε τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου (πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2013), την Κυπελλούχο Αγγλίας Άρσεναλ (τρίτη στο περσινό πρωτάθλημα, με ασταμάτητες παρουσίες στους «16» του θεσμού) και την νταμπλούχο Κροατίας Ντιναμό Ζάγκρεμπ (μόνιμη πρωταθλήτρια στη χώρα της από το 2006).

Το πρόγραμμα του νταμπλούχων Ελλάδας έχει ως εξής:

1η αγωνιστική 15-16 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός – Μπάγερν

2η αγωνιστική 29-30 Σεπτεμβρίου: Άρσεναλ – Ολυμπιακός

3η αγωνιστική 20-21 Οκτωβρίου: Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ολυμπιακός

4η αγωνιστική 3-4 Νοεμβρίου: Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

5η αγωνιστική 24-25 Νοεμβρίου: Μπάγερν – Ολυμπιακός

6η αγωνιστική 8-9 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός – Άρσεναλ

Πέραν του ότι ο Ολυμπιακός έπεσε σε «όμιλο φωτιά», του έτυχε και το δυσκολότερο πρόγραμμα, διότι υποδέχεται την πρώτη αγωνιστική την Μπάγερν Μονάχου όπου για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αντιμετωπίσει το γερμανικό μεγαθήριο, σε ένα χρονικό σημείο που συνήθως οι ελληνικές ομάδες δεν είναι έτοιμες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τη δεύτερη αγωνιστική παίζει στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και προφανώς αν δεν έχει βαθμό στα δύο πρώτα ματς, τα περιθώρια στενεύουν.

Αλλάζει ο προγραμματισμός για κόφτη;

Τι μπορεί να σημαίνει αυτή η κλήρωση για τον Ολυμπιακό; Κατ’ αρχήν στα δύο δύσκολα ματς της πρώτης και της δεύτερης αγωνιστικής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μιλιβόγεβιτς που είναι τιμωρημένος. Πέρσι ο Σέρβος ήταν εξαιρετικός στο θεσμό, αλλά τώρα δεν υπολογίζεται στα δύο παιχνίδια που οι νταμπλούχοι θα κληθούν να κάνουν την υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός με την Μπάγερν θα χρειαστεί δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ και για την ώρα έχει τον Καμπιάσο στα 35 του (ακόμη δεν έχει πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής, ίσως να μην είναι σε επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας) και τον άπειρο Μπουχαλάκη (που μάλιστα πρόσφατα τραυματίστηκε). Ο δε Μανιάτης είναι έξι μήνες εκτός δράσης και το να επιστρέψει σε αυτό το παιχνίδι είναι κίνδυνος-θάνατος!

Ο Ολυμπιακός αν έστω και την τελευταία στιγμή δεν πάρει έναν «κόφτη» ολκής, τότε δεν πετάει δα και λευκή πετσέτα στον όμιλο, αλλά αποδέχεται πως στα δύο εξαιρετικά δύσκολα παιχνίδια με τους πρωταθλητές Γερμανίας και τους Κυπελλούχους Αγγλίας θα παίξει με μία τεράστια απώλεια. Θυμίζουμε ότι η δύναμη της Μπάγερν είναι η μεσαία της γραμμή!

 Μήπως χρειαστεί και επιθετικό;

Μέχρι το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Μπάγερν, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τον Λεβαδειακό και τον Πλατανιά. Πραγματικά,  τα τεστ του θα είναι αστεία, την ώρα που η πρωταθλήτρια Γερμανίας θα παίξει με τη Λεβερκούζεν και την Άουγκσμπουργκ. Αυτό σημαίνει πως στην πραγματικότητα ο Σίλβα δεν θα έχει τη δυνατότητα να τεστάρει υπό συνθήκες πίεσης ποιος από τους φορ του βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση (Φινμπόγκασον ή Χάρα) και πως λειτουργεί η άμυνά του (ο Πανιώνιος στην πρεμιέρα έκανε δύο φάσεις όλες κι όλες). Ένας τρόπος για να θωρακίσει αυτή την άγνοιά του, είναι να αποκτηθούν τελευταία στιγμή ένας δοκιμασμένος στράικερ και ένας έμπειρος αμυντικός με σκοπό να διεκδικήσει θέση από τον Σιόβα.

Τώρα, αν η λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει πράγματι να πάρει έναν, δύο ή τρεις παίκτες, αυτό έρχεται κόντρα στην προ εβδομάδας ανακοίνωση της ΠΑΕ που έλεγε ξεκάθαρα «μεταγραφές τέλος»! Ή θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αποδεχθεί πως έλεγε… ψέματα, ή να αφήσει την ομάδα ελαφρώς απροστάτευτη.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα