Όλα τα σενάρια μετά την ιστορική ισοπαλία

Βιάστηκαν ορισμένοι να θεωρήσουν κακό αποτέλεσμα το 1-1 στη Λισαβόνα μεταξύ της Σπόρτινγκ και της Γιούβε στο άλλο παιχνίδι του ομίλου του Ολυμπιακού και πράγματι θα ήταν κακό αποτέλεσμα αν η ελληνική ομάδα έχανε από την Μπαρτσελόνα. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, όμως, αυτό το αποτέλεσμα δημιουργεί παράξενες βαθμολογικές καταστάσεις…

 

Προσέξτε τώρα τι γίνεται! Ο Ολυμπιακός έχει έναν βαθμό και η Σπόρτινγκ τέσσερις. Ακόμη κι αν έχανε η Σπόρτινγκ από τη Γιούβε, η ελληνική ομάδα πάλι θα έπρεπε να πάει να νικήσει στην Πορτογαλία. Άρα, ο βαθμός που τσίμπησε η ομάδα της Λισαβόνας δεν είναι καταστροφικός. Η διαφορά είναι πως τώρα ο Ολυμπιακός θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά ή με 2-3 για να ανακτήσει ελπίδες κατάκτησης της τρίτης θέσης.

Πάμε παρακάτω. Με νίκη του Ολυμπιακού στη Λισαβόνα και ήττα της Γιουβέντους από την Μπαρτσελόνα, οι «ερυθρόλευκοι» ξαφνικά μπαίνουν στο κόλπο και της δεύτερης θέσης, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθούν τη Γιούβε που φέτος προβληματίζει. Σε αυτή την περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να νικήσει με 2-0 και τότε θα μετρήσει η συνολική διαφορά τερμάτων! Αυτή η στιγμή ο Ολυμπιακός έχει -5, αλλά αν νικήσει τη Σπόρτινγκ (έστω και με ένα γκολ) και με 2-0 τη Γιουβέντους, η διαφορά θα πάει στο -2.

Η δε νταμπλούχοι Ιταλίας είναι αυτή τη στιγμή στο 5-5. Ακόμη και με ένα γκολ διαφορά να χάσουν από την Μπαρτσελόνα, θα πάνε στο -1 και μετά αν ηττηθούν από τον Ολυμπιακό με 2-0 στο -3. Άρα ο Ολυμπιακός θα ευνοείται στην ισοβαθμία και θα τερματίσει δεύτερος! Το σενάριο αυτό για να λάβει σάρκα και οστά θα πρέπει να μη νικήσει την τελευταία αγωνιστική η Σπόρτινγκ την Μπάρτσα, διότι τότε θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους επτά βαθμούς και θα προκριθεί ως δεύτερη η Γιουβέντους, καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια η Γιούβε θα έχει επτά πόντους και ο Ολυμπιακός έξι. Σε αυτή την ισοβαθμία – τριών ομάδων στους επτά βαθμούς – η τρίτη θέση θα πάει στον Ολυμπιακό.

Δείτε πως διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία με τα ιδανικότερα αποτελέσματα, χωρίς να ζητά ο Ολυμπιακός κάποιο εξωφρενικό σκορ:

5η αγωνιστική: Σπόρτινγκ – Ολυμπιακός 0-1 και Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα 0-1

6η αγωνιστική: Ολυμπιακός – Γιουβέντους 2-0 και Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ 1-0

  1. Μπαρτσελόνα     16
  2. ΟΣΦΠ                    7   (6-8 τέρματα)
  3. Γιουβέντους        7   (5-8 τέρματα)
  4. Σπόρτινγκ            4
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα