Όταν έκλαψε ο Πέλκας!

 

Ο Δημήτρης Πέλκας είναι ένα παιδί συνυφασμένο με τη Θεσσαλονίκη. Φέρει το όνομα του Πολιούχου, έχει μέχρι και γενέθλια την 26η του Οκτώβρη, ενώ εδώ και κάποιες ώρες είναι και αρχηγός του Πανθεσσαλονίκιου ΑΟΚ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα δεδομένα, στην πρώτη του παρουσία μέσα στην Τούμπα με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ στο 4-0 επί της Βέροιας, γκολ που συνήθως πετυχαίνουν τεράστιοι παίκτες. Μήπως ο Πέλκας είναι τεράστιος παίκτης;

Σίγουρα είναι αδικημένος, διότι ναι μεν βρήκε την ευκαιρία από παιδί των ακαδημιών να φτάσει να παίζει στην πρώτη ομάδα, αλλά αυτό συνέβη σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ είναι εύρωστος και μπορεί και φέρνει τον έναν μετά τον άλλον παίκτες από το εξωτερικό. Ο Δημήτρης, όμως, είναι εδώ, είναι μόλις 23 ετών και θα συνεχίσει να παίρνει τις ευκαιρίες του, ιδίως αν τις αξιοποιεί.

Ανήκει σε αυτή τη σπάνια κατηγορία των ποδοσφαιριστών που μπορούν να χαϊδέψουν την μπάλα, αλλά λόγω ύψους κουβαλάνε ένα μειονέκτημα σε σχέση με άλλα «μαεστρικά» χαφ, που θεωρητικά διαθέτουν μεγαλύτερη ρώμη, αλλά και τη δυνατότητα να βοηθούν στο ψηλό παιχνίδι.

Στο ματς με τη Βέροια αποθεώθηκε μετά το γκολ και έβαλε τα κλάματα, ο ΠΑΟΚ βγάζει έντονο συναίσθημα απ’ ότι φαίνεται. Ήταν η στιγμή του και μπράβο του! Με τον Φορτούνη πεσμένο και τον Μάνταλο να μην είναι καλύτερος από πέρσι, ίσως πρέπει κάποια στιγμή να δοκιμαστεί κι αυτός – ξανά – ως το «δεκάρι» μας.

Αυτός, πάντως, που σχολίασε με τον καλύτερο τρόπο την αρχηγία του Πέλκα, ήταν ο πρώην συμπαίκτης του, Ρόμπερτ Μακ, που έγραψε: «Αρχηγός ο Πέλκας; Τότε εγώ έπρεπε να γίνει πρόεδρος του ΠΑΟΚ!»…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα