Καθημερινή ενημέρωση

Ώρα… μηδέν

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον άγνωστου ταυτότητας επενδυτή ανακοίνωσε χθες (29/11) το απόγευμα η διοίκηση του Άρη, πληροφορώντας ότι οι δύο πλευρές έφτασαν σε συμφωνία πως η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (51%) θα ολοκληρωθεί μέσω της καταβολής των 7 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Με άλλα λόγια, η ΠΑΕ ανοίγει τον δρόμο στον ενδιαφερόμενο αν και εφόσον αυτός αποδείξει ότι διαθέτει τα οικονομικά εχέγγυα για μία τέτοια είσοδο. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Άρης έχει και ένα χρέος στην πλάτη που αγγίζει τα 28 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, αναφέρεται ότι ο πρόεδρος, Δημήτρης Ηλιάδης πείστηκε από τα στοιχεία που κατέθεσε ο υποψήφιος επενδυτής -είτε δηλαδή εγγυητική τραπέζης είτε επιταγή-, όμως από τη στιγμή που δεν έχουν φανεί τα χρήματα στο… τραπέζι, οφείλουν να κρατούν χαμηλούς τόνους αλλά και την ανωνυμία του ενδιαφερομένου, καθώς αυτό δεν έχει ούτε καν διαρρεύσει.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί αυτή η υπόθεση τα πράγματα για το μέλλον του Άρη θα είναι δυσοίωνα με την κατάληξη του να μην μπορεί να την προβλέψει κανείς.

Η χθεσινή ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των συζητήσεων μεταξύ του προέδρου της ΠΑΕ Αρης κ. Δημήτρη Ηλιάδη και του υποψηφίου να καλύψει το 100% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Ηλιάδης επείσθη εξ εγγράφων από τον συνομιλητή του για τις προθέσεις, τους λόγους και το ύψος της επένδυσης που προτίθεται να κάνει στην ΠΑΕ.

Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του επενδυτή μόλις γίνει κύριος του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Αρης, απόφαση η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Η διοίκηση της ΠΑΕ ακόμη κι αν προκύψει εμπλοκή στο θέμα, σεβόμενη τον κόσμο του Αρη, θα τοποθετηθεί δημοσίως αναφερόμενη σε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες. Η διοίκηση της ΠΑΕ Αρης συνεχίζει να χειρίζεται το θέμα με την ευθύνη που απαιτεί η αγωνιστική και οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ και ζητεί από τον κόσμο της ομάδας μας τη συμπαράσταση του στον αγώνα με τον Πανθρακικό, καθώς η αγαπημένη μας ομάδα υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει πέρα από το αποτέλεσμα της οποιασδήποτε επιχειρηματικής προσπάθειας γιατί είναι ιδέα».

Διαβάστε επίσης