Άγρια δολοφονία 32χρονης μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Σοκ προκαλεί η δολοφονία μιας 32χρονης, υπάλληλος του ΣΔΟΕ, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο Β’ Νεκροταφείο στο Γαλάτσι.

Η Δώρα Ζέμπερη, η οποία  εργαζόταν στην Α’ ΔΟΥ Πειραιά ως ελέγκτρια,χτυπήθηκε πισώπλατα με μαχαίρι ενώ βρίσκονταν πάνω από το μνήμα ενός παιδικού της προσώπου που είχε πεθάνει πρόσφατα από τροχαίο.

Η άτυχη κοπέλα είχε σπουδάσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είχε πτυχίο στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες και φέτος είχε αποφασίσει να κάνει και το μεταπτυχιακό της στο Καποδιστριακό.

14 μαχαιριές

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή,  το θύμα έφερε 14 μαχαιριές στην πλάτη, το στήθος, την κοιλιά και την καρδιά, το οποίο θεωρείται και το μοιραίο.Προς το παρόν οι αστυνομικοί θεωρούν ότι υπάρχουν προσωρινά κίνητρα, αλλά δεν αποκλείουν τη ληστεία.

Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για σχέση με το ΣΔΟΕ”

«Εως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκτροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ».

Αυτό αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας της Δώρας.

«Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Το χρονικό της δολοφονίας

Η 32χρονη είχε πάει το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν κλείσει το κοιμητήριο, να φροντίσει τάφο φιλικού της προσώπου όταν της επιτέθηκε ο δολοφόνος ο οποίος της κατάφερε πολλά χτυπήματα πάνω από τον τάφο. Η γυναίκα στη συνέχεια σύρθηκε στο έδαφος, για περίπου 15 μέτρα, αναζητώντας βοήθεια. Ο δολοφόνος, όμως, την ακολούθησε και της κατάφερε νέες μαχαιριές δίνοντάς της τη χαριστική βολή. Συνολικά η 32χρονη δέχθηκε επτά μαχαιριές, σε θώρακα και πρόσωπο.

Η ΕΛ.ΑΣ. κατά πληροφορίες εξετάζει δύο ενδεχόμενα, κυρίως: Τη ληστεία μετά φόνου ή κάποιον μανιακό δολοφόνο.Ακόμη ερευνάται αν λείπουν κάποια προσωπικά αντικείμενα που έφερε επάνω της η 32χρονη.

Πληρωμένοι δολοφόνοι σκότωσαν την κόρη μου”

Πάντως, ο πατέρας της που μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε λόγο για “πληρωμένους δολοφόνους” και ζήτησε να γίνει γνωστό εάν η κόρη του χειρίζονταν κάποια “περίεργη υπόθεση”.

«Να βγει το ΣΔΟΕ και να πει τι υποθέσεις είχε το κορίτσι στα χέρια του», ζήτησε ο πατέρας της 32χρονης Δώρας που δολοφονήθηκε χθες το απόγευμα μέσα στο Β Νεκροταφείο Αθηνών.

Όπως είπε ο ίδιος, η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία. «Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 5-6 λίστες με όλα τα λαμόγια», είπε μεταξύ άλλων.

«Ήταν πληρωμένος δολοφόνος», είπε ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «ορκίζομαι στον τάφο του παιδιού μου ότι θα μπω μέσα στη φυλακή και θα τον σκοτώσω».

Τι είπε η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά

Η διευθύντρια της Α’ ΔΟΥ Πειραιά Α.Γερακούδη, μιλώντας με τη σειρά της στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για μία από τις «συναδέλφους, που θέλεις να υπηρετήσεις μαζί τους».

«Ήταν πολύ όμορφο και καλό κορίτσι» είπε μιλώντας συγκλονισμένη και με τη φωνή της να σπάει.

Διευκρίνισε ότι η κοπέλα εργαζόταν στο τμήμα των Ελέγχων, αρνήθηκε ωστόσο να υποστηρίξει ή να διαψεύσει τις καταγγελίες του πατέρα της, σημειώνοντας ότι αυτά είναι θέματα των Αρχών.

Όπως αποκάλυψε, η άτυχη Δώρα είχε ξεκινήσει φέτος να κάνει το μεταπτυχιακό της.«Ήταν φιλική με όλους. Συνάδελφος από τις λίγες, από εκείνους που θέλεις να υπηρετείς μαζί της», είπε η κα Γερακούδη.

“Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια”

Στις τελευταίες στιγμές της 32χρονης, αναφέρθηκε ο εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες.
Όπως είπε, ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω. «

Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω “Θοδώρα τι κάνεις;”, ανέφερνε και ξεψυχούσε», είπε ο πατέρας Θεόδωρος και στο σημείο αυτό ξεψύχησε. Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο «βοήθεια»..

Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει”

Ο ιερέας δήλωσε ακόμα πως γνώριζε την 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν.

Πράγματι, λίγο αργότερα που την ξανασυνάντησε, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δει ψυχίατρο. Έκτοτε ερχόταν τακτικά στο νεκροταφείο, είπε, αλλά δεν είχε τύχει να ξανασυζητήσουν σχετικά.

Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα