Άγριος καυγάς Λοβέρδου – Κατρούγκαλου

Σε έντονους τόνους ήταν η αντιπαράθεση ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του κ. Λοβέρδου για την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να συμμετέχει στο συνέδριο της Εσθονίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών άφησε αιχμές για κάποιους στο κέντρο που προετοιμάζουν τη μεταγραφή τους στην μεταλλαγμένη ακροδεξιά ΝΔ, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για πολιτική αλητεία.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να διευκρινίσει αν η θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, να μη συμμετέχει στο συνέδριο, εκφράζει την ελληνική εξωτερική πολιτική και αν αποτελεί επίσημη θέση της κυβέρνησης και ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι «η θέση τού υπουργείου Εξωτερικών αυτονοήτως εκφράζει και την πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης», κάνοντας αναφορές σε παλιότερες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου το 2006  και του Κώστα Λαλιώτη.

«Αυτά ήταν θεωρίες της άκρας δεξιάς μέχρι που εμφανίστηκαν πρόσφατα και ως θεωρίες κάποιων του ακραίου κέντρου» είπε ο κ. Κατρούγκαλος και απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο άφησε αιχμές ότι κάποιοι προετοιμάζονται για την μετάβασή τους στη μεταλλαγμένη πια ακροδεξιά ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν άφησε τίποτα αναπάντητο, προσάπτοντας «πολιτική αλητεία» στον αναπληρωτή υπουργό και σημειώνοντας ότι διαστρέβλωσε τα δεδομένα και την πραγματικότητα για να υποστηρίξει πολιτικές θέσεις.

«Σε μια ερώτηση που στόχευε στην εξωτερική πολιτική, ο κ. Κατρούγκαλος, χωρίς αιδώ, ήρθε, εκνευρισθείς από έλλειψη επιχειρημάτων, να μιλά για μεταγραφές. Εγώ από τον χώρο μου θα φύγω όρθιος» είπε ο κ. Λοβέρδος.

Απευθυνόμενος μάλιστα προσωπικά στον κ. Κατρούγκαλο ο κ. Λοβέρδος συνέχισε: «Εσείς, που είστε ευέλικτος ως υπάλληλος υπουργών του ΠΑΣΟΚ, δεν έχετε οστά, είστε ένα μαλάκιο που περιφέρεστε πολιτικά από εδώ και από εκεί, καλύτερα να τα πείτε στον εαυτό σας και να ζητήσετε συγγνώμη».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα