Άγριος ξυλοδαρμός του Οικονόμου μέσα σε εστιατόριο στα Εξάρχεια

Αγριεύουν τα πράγματα για τους βουλευτές αφού θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια από ομάδα κουκουλοφόρων ο Βασίλης Οικονόμου.Ο βουλευτής της Ν.Δ. πήγε να φάει σε μαγαζί της περιοχής, επί της οδού Βαλτετσίου, όταν δέχτηκε επίθεση από αγνώστουςπου είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους.

Ο βουλευτής δέχθηκε χτυπήματα σε όλο του το σώμα και φεύγοντας οι δράστες τον απείλησαν λέγοντας «εάν ξανάρθεις στα Εξάρχεια θα σε σκοτώσουμε».

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης, κι ενώ είχε ολοκληρωθεί η ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, ο Βασίλης Οικονόμου μαζί με φιλικά του πρόσωπα πήγαν σε μπιστρό – μπαρ στην περιοχή των Εξαρχείων, που βρίσκεται πολύ κοντά στο πολιτικό του γραφείο.

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε από την προσωπική του ασφάλεια να μην τον ακολουθήσει, καθώς όπως είπε δεν υπήρχε λόγος.

Δεν πέρασαν δέκα λεπτά και στο μαγαζί εισέβαλαν περισσότερα από δέκα άτομα, με τα μισά να φορούν κουκούλες και τα άλλα μισά κράνη.

Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν αν είναι όντως ο βουλευτής. Μόλις εκείνος τους απάντησε καταφατικά άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ άλλοι προκαλούσαν φθορές στο μαγαζί.

«Δέχθηκα μπουνιές και κλωτσιές σε όλο μου το σώμα. Δεν μπόρεσα σε καμία στιγμή να αντιδράσω», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου στο Real.gr. Αμέσως, ο βουλευτής της ΝΔ μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς έφερε μώλωπες και εκδορές στο πρόσωπο και το σώμα.

Λίγο πριν από τις δύο το πρωί της Τετάρτης και αφού του είχαν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε από το νοσοκομείο. Φανερά σοκαρισμένος ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε: «Εδώ πέρα μιλάμε για καταστάσεις πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες. Δεν μπορεί να έχουμε άβατα στην πόλη, στην Αθήνα, όπου κάποιοι με κουκούλες ως καταδρομείς αθλιότητας χτυπάνε όχι τον βουλευτή, αλλά τον κάθε άνθρωπο.

Δεν μπορούμε να ζούμε σε αυτή την ζούγκλα. Δεν γίνεται. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι -και πρώτα απ’ όλα η κυβέρνηση- ότι πρέπει να περιφρουρήσουν το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να κάθεται να πιεί ένα κρασί, να φάει, να κάτσει ήσυχος σαν άνθρωπος.

Δεν γίνεται σε αυτή την χώρα να έχουμε τέτοιες συμπεριφορές και να τις αποδεχόμαστε. Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει λίγο, έως πολύ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα