Άγχος και Απόλλωνας «γκρέμισαν» την ΑΕΚ

Δεν ήταν μόνο η βροχή στο ΟΑΚΑ αλλά και η ΑΕΚ που τα έκανε «μούσκεμα». Η Ένωση παραχώρησε «λευκή ισοπαλία» στον Απόλλωνα και μόνο με δώρο του Ολυμπιακού τα Χριστούγεννα θα τη βρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και κυριάρχησαν. Αλλά δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το… πούλμαν που είχαν στήσει οι φιλοξενούμενοι. Το μέλημα των παικτών του Γιώργου Παράσχου ήταν το μηδέν παθητικό. Και γι’ αυτό «κατασκήνωσαν» στην περιοχή τους, με το μυαλό μόνο στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μια ευκαιρία και αυτή εκτός εστίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο αλλά «κλώτσησαν» τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Και μαζί την ευκαιρία να εξασφαλίσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Όσες φορές βρέθηκαν σε θέση βολής, παρουσίασαν έλλειψη συγκέντρωσης, ψυχραιμίας και «καθαρού μυαλού». Τα οποία τους στέρησαν (τουλάχιστον) ένα γκολ και τους τρεις πόντους.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η φάση του Λόπεζ (38′), ο οποίος μόνος του – μέσα από την περιοχή – έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Και του Αραούχο (90′) που δεν πρόλαβε να τη… φυσήξει και να τη στείλει στα δίχτυα του πολύ καλού Τσόβιτς.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώντας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66’ Κλωναρίδης), Λόπες (56’ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (51’ Κονέ), Λιβάγια, Αραούχο.

Απόλλωνας (Γιώργος Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος (83′ Μπιτζιμίν), Κύργιας, Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος, Κοντοές, Χουάρες, Ανιέτε (72’ Μενδρινός), Αλμπάνης, Ελμπάζ (59’ Καστιγέχος).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα