“Άδειασε” (ξανά) τη Ζωή ο Στουρνάρας

“Όχι” είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην «πρόσκληση» της Ζωής Κωνσταντοπούλου να παέι στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επικαλέστηκε φόρτο εργασίας και με επιστολή  ενημέρωσε την πρόεδρο της Βουλής ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί καθότι η πρόσκληση του εστάλη μια μόνο ημέρα πριν τη συνεδρίαση καθιστώντας αδύνατη την ακύρωση συναντήσεων που είχε ήδη προγραμματίσει.

Επίσης, της είχε γνωστοποιήσει επτά ημερομηνίες μέσα στον Ιούλιο που μπορούσε να παραβρεθεί στη Βουλή αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τον κάλεσε.

Αναλυτικά η επιστολή

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Στουρνάρα που δημοσιεύσει ο ιστότοπος imerisia.gr έχει ως εξής:

«Προς: Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Ευχαριστώ για την πρόσκληση που αποστείλατε με τηλεομοιοτυπία (fax) στο γραφείο μου την Κυριακή 23 Αυγούστου 2015 για να παραστώ στις 25 Αυγούστου 2015 στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Το επιβαρυμένο πρόγραμμά μου δεν μου επιτρέπει δυστυχώς να παρευρεθώ, δεδομένου ότι η σχετική πρόσκληση εστάλη μόλις μία εργάσιμη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, και δεν είναι συνακολούθως δυνατή η ακύρωση ή ο επαναπροσδιορισμός μιας σειράς από

Εξάλλου, με προηγούμενες επιστολές μου (19 και 25 Ιουνίου 2015), τις οποίες σας επισυνάπτω, σας είχα γνωστοποιήσει ικανό αριθμό ημερομηνιών – τουλάχιστον επτά – μέσα στον Ιούλιο, κατά τις οποίες ήμουν διαθέσιμος να προσέλθω σε συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής, αλλά δεν έλαβα σχετική πρόσκληση.

Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και την κατ’ ουσία δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου.

Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό Κυβέρνησης και βεβαίως μετά από συνεννόηση του Γραφείου του Προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Στουρνάρας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα