Άδοξος αποκλεισμός για ΠΑΟΚ, ήττα με 1-2 από τον Άγιαξ

Η φανέλα του Άγιαξ μέτρησε ή εν πάση περιπτώσει, κάτι άλλο συνέβη και ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να περάσει ούτε φέτος τη γ’ προκριματική φάση του Champions League και να διεκδικήσει θέση στους ομίλους. Οι δευτεραθλητές Ολλανδίας νίκησαν 1-2 μέσα στην Τούμπα και «ξέραναν» την πολύ καλύτερη, αλλά άστοχη ελληνική ομάδα.

Το γρήγορο γκολ του Αθανασιάδη στο 4’ έβαλε φωτιά στην Τούμπα και το ζητούμενο ήταν πλέον να βάλει ο ΠΑΟΚ και δεύτερο γκολ και τρίτο και να μην επιτρέψει στον Αίαντα να απαντήσει. Το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν, αλλά το κακό για τον Δικέφαλο είναι ότι δεν βγήκε καν το ημίχρονο με το υπέρ του 1-0, αφού στις καθυστερήσεις ο Κλάασεν με τραβηγμένο πέναλτι ισοφάρισε.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν προσεκτικοί για να μη δεχθούν δεύτερο και καταδικαστικό γκολ και όταν είδαν ότι ο Άγιαξ παίζει παθητικά άρχισαν να παίρνουν θάρρος. Αποτέλεσμα: Μερικές καλές ευκαιρίες, δοκάρι με τον Μυστακίδη στο 76’ και φυσικά ο… νόμος του ποδοσφαίρου να επιβεβαιώνεται και πάλι. Μία φάση των Ολλανδών στο 87’ και ένα μακρινό σουτ του Κλάασεν ήταν αρκετό για να γίνει το 1-2 και να στείλει τον ΠΑΟΚ στα Play Off του Europa League.

Κρίμα, αλλά είναι ευκαιρία για τον φετινό ΠΑΟΚ να κάνει πορεία σε ένα θεσμό που παραδοσιακά τα πάει καλά στους ομίλους και είναι καιρός να κάνει το κάτι παραπάνω.

 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Λέοβατς, Χαρίσης (84’ Μπίσεβαρ), Τσίμιροτ, Σακχόφ (89’ Κουλούρης), Ροντρίγκες (70’ Μυστακίδης), Τζάλμα, Αθανασιάδης.

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Τετέ, Βέλτμαν, Βίργκεβερ, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Ράιντεβαλντ, Κλάασεν, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ.(64’ Ελ Γκάζι)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα