Άδωνις Γεωργιάδης: Αν συνεχιστεί αυτή η συζήτηση το Ντυνάν κινδυνεύει να κλείσει

«Όλη αυτή η συζήτηση για το «ξεπούλημα» του Ντυνάν θα δημιουργήσει ένα μέγιστο κίνδυνο για το νοσοκομείο αυτό, γιατί η τράπεζα προσπαθεί να το πουλήσει 60 εκατ. το ελάχιστο και δεν βρίσκει. Συνεπώς εάν μείνει στην κοινή γνώμη ότι τα 115 εκατ. ήταν ξεπούλημα (το οποίο εγώ το θεωρώ αστρονομικό ποσό για την αγορά του νοσοκομείου) κανένας τραπεζικός δεν θα βάλει την υπογραφή του για να το πουλήσει λιγότερα και έτσι το νοσοκομείο θα κλείσει, και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους για τις δικές μας πολιτικές αψιμαχίες».

Αυτό δήλωσε ο τέως υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη σημερινή δεύτερη κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία και ζήτησε να γραφτεί στα πρακτικά, ότι «η όλη συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα επισείει τον κίνδυνο να κλείσει το νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τον τ. υπουργό Υγείας «ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν κάτι σαν αυτοκράτορας στο Ερρίκος Ντυνάν και είχε δημιουργήσει ένα καθεστώς το οποίο ήταν φαύλο» και επανέλαβε ότι «είναι περήφανος που επί ημερών του έδιωξε τον Ανδρέα Μαρτίνη».

«Το να κατηγορείτε τον υπουργό Yγείας που ξήλωσε τον Μαρτίνη ότι ανέχτηκε το καθεστώς Μαρτίνη είναι οξύμωρο», είπε απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας που τον κατηγόρησαν ότι «ανέχτηκε», ως υπουργός, ρουσφέτια, δωρεάν νοσήλια, εκπτώσεις και άλλες «κολάσιμες πράξεις». Σε ότι αφορά την περίοδο Λοβέρδου τόνισε ότι «σωστά έβγαλε τα τρία μέλη από το ΔΣ του Ντυνάν γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά τους καθώς το καθεστώς Μαρτίνη δεν τους το επέτρεπε».

Παραλλήλως διευκρίνισε ότι δεν σημαίνει πως επειδή «ο Ανδρέας Μαρτίνης ήταν φαύλος, όποιος συνεργαζόταν με το Ερρίκος Ντυνάν ήταν φαύλος» και επανέλαβε ότι «επί ημερών του είχε ξεκινήσει δικαστική έρευνα για τα 70 εκατ. που προέκυπταν από τα δωρεάν νοσήλια, τις εκπτώσεις και τις λοιπές διευκολύνσεις Μαρτίνη.

Διευκρίνισε επίσης ότι «εάν ο κ. Μαρτίνης δεν ήθελε να παραιτηθεί κανείς υπουργός δεν θα μπορούσε να το κάνει, αλλά για λόγους δημοσίου συμφέροντος ο ίδιος του ζήτησε να παραιτηθεί» και επανέλαβε την πεποίθησή του ότι είναι υπερήφανος που «κατάφερε κάτι που δεν είχαν καταφέρει οι προηγούμενοι υπουργοί να κάνουν το Μαρτίνη παραιτηθεί». Είπε μάλιστα ότι «από αυτή την επιστολή που έστειλε στον Ανδρέα Μαρτίνη ξεκίνησε η διάσωση του νοσοκομείου», προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησαν για αλαζονικό ύφος.

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις βουλευτών της πλειοψηφίας ότι προτίμησε «την πώληση του νοσοκομείου από το να εφαρμόσει ένα σχέδιο εξυγίανσης» ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «επί Μαρτίνη δεν μπορούσε να βρεθεί καμία λύση εξυγίανσης».

Στην ερώτηση για τον κοινωφελή χαρακτήρα του Ιδρύματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «ουδέποτε το Ερρίκος Ντυνάν τήρησε τον κοινωφελή του χαρακτήρα», ενώ στην ερώτηση «εάν έγινε νόμιμα ο πλειστηριασμός» τόνισε ότι «αν κάτι έχει εκπλειστηριαστεί παράνομα θα το βρει η δικαιοσύνη», σημειώνοντας ότι ο πλειστηριασμός έγινε επί ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία ρώτησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «εάν η απόφαση του ως υπουργού Υγείας να ορίσει το ΔΣ του Ερυθρού Σταυρού σήμαινε ότι και το νοσοκομείο ήταν ιδιωτικό» ο κ. Γεωργιάδης απήντησε ότι η δικαιοσύνη έκρινε ότι «ο υπουργός και η κυβέρνηση είχαν έννομο συμφέρον να παρέμβουν για να σωθεί το νοσοκομείο».

«Γιατί δεν διατάχθηκε διαχειριστικός έλεγχος ποτέ και ούτε επί ημερών σας» ρώτησε η Αννέτα Καββαδία τον Άδωνι Γεωργιάδη. «Όλοι οι προηγούμενοι εμού προσπάθησαν να ελέγξουν τον Μαρτίνη. Γιατί κατάφερα εγώ να τον διώξω; Γιατί είχα στα χέρια μου τη βόμβα. Την τράπεζα. Χωρίς την απειλή της τράπεζας δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Με την κατάθεσή του κ. Γεωργιάδη έκλεισε σήμερα τις εργασίες της για τον μήνα Αύγουστο η εξεταστική επιτροπή της Βουλής γι α την υγεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα