Άκης Μάντζιος: «Στους 44 βαθμούς το όριο παραμονής»

Για τη μάχη της παραμονής και τις πιθανότητες της ομάδας του να πετύχει τον στόχο της μίλησε ο τεχνικός του Λεβαδειακού, Άκης Μάντζιος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM:
«Ήταν μεγάλη και σημαντική νίκη όμως νομίζω πως το «μαγικό» νούμερο για τη παραμονή είναι το 44. Το όριο φαινόταν ότι θα ξεφύγει από τους 40 βαθμούς γιατί βλέπουμε ομάδες, όπως και εμείς, που έχουνε κάνει αποτελέσματα που κάποιοι δεν τα περίμεναν και πρέπει να προετοιμαζόμαστε να δούμε κάθε αποτέλεσμα. Αυτό που μπορούμε να πούμε με ασφάλεια είναι πως το 44 είναι ο αριθμός της σωτήριας. Το πρωτάθλημα που βλέπουμε έχει έντονο και ισορροπημένο ενδιαφέρον τόσο για τα play off όσο και για τη παραμονή. Βλέπουμε ομάδες που θεωρητικά είχανε σωθεί πριν ένα μήνα τώρα να κινδυνεύουν και να παλεύουν μέχρι τέλους.

Υπάρχει άγχος και πίεση. Είναι ανάλογα και την εμπειρία των ποδοσφαιριστών. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει 6 νίκες σε 7 παιχνίδια. Σίγουρα βάζουμε μέσα σε αυτά και τα ματς με τον ΟΦΗ και τι Νίκη ωστόσο από τη στιγμή και αυτά υπολογίζονται ως 3 βαθμοί. Αρχής γενομένης από τη νίκη στον Πλατανιά έχουμε βελτιώσει πολύ την εικόνα μας. Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά βοηθάν στο να διατηρείται το καλό κλίμα αλλά όταν μιλάμε για παραμονή υπάρχει επιπλέον το άγχος και η πίεση.

Ο συνδυασμός και των δυο είναι αναμφισβήτητα το… τέλειο. Χρειάζεται και καλή αμυντική λειτουργία και το εύκολο γκολ. Διαθέτουμε ένα από τα καλύτερα σέντερ φορ στην Ελλάδα τον Βαγγέλη Μάντζιο και τον Πουλίδο που είναι καλός παίκτης. Η ομάδα έχει καλή αμυντική λειτουργιά όμως και στην επίθεση πλέον δημιουργεί αρκετές φάσεις.

Τον Βαγγέλη τον έχω ζήσει και ως συμπαίκτη στον Πανιώνιο. Είναι πολύ καλό παιδί και παίκτης και τον πίστευα από τότε που ήταν μικρός. Έχει κάνει ίσως κάποιες λάθος επιλογές στη καριέρα του όμως θεωρώ πως είναι ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός στη κατηγορία. Για το ύψος του έχει απίστευτη τεχνική πολύ καλή ποιότητα με τη μπάλα, καλή επαφή με τα δίχτυα και είναι από τους καλύτερους Έλληνες επιθετικούς. Μπορεί να έγιναν λάθη για την εξέλιξη του όμως τη τύχη του την ορίζει ο ίδιος. Ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς και γενικότερα με μια συγκυρία πραγμάτων δεν έκανε τη καριέρα που θα μπορούσε να κάνει.

Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, που πλέον βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει αρχίσει να συνέρχεται. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες αλλά εμείς πλέον παλεύουμε για τους 3 βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Όπως και στο «Καραϊσκάκης» όπου πήγαμε για τη νίκη έτσι και στη Τούμπα πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο για τελειώνουμε τη υπόθεση παραμονή όσο το δυνατό πιο γρήγορα.

Για εμένα στα δυο πρώτα παιχνίδια πέρα πολλές απουσίες, δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα για το υλικό της ομάδας. Μετά τη διακοπή διαμόρφωσα καλύτερη άποψη. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές όπως ο Γιακουμάκης που μου έδειξε μέσα από τις προπονήσεις ότι διαθέτει και όρεξη και στοιχεία, έτσι πήρε την ευκαιρία του, μας έχει βοηθήσει πολύ και εμείς τον βοηθάμε. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές με εμπειρίες και ποιότητα και αυτό βοηθά στις δύσκολες καταστάσεις και τη διαχείριση τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα