«Άκυρο» σε Τσίπρα από το ΣτΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Η αποστροφή του λόγου του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Κυριακής στη ΔΕΘ, ο οποίος αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες είπε ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της» αλλά εκείνος δεν δίνει «ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός» δεν προκάλεσε μόνο τα πυρά της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για έμμεσες νουθεσίες προς τη Θέμιδα.

Η επίμαχη πρωθυπουργική φράση έφερε και την αντίδραση κύκλων του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι οποίοι ανέφεραν ότι «ουδείς μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και όλοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί όταν διατυπώνουν δημόσια εκτιμήσεις για το τι θα κάνει η Δικαιοσύνη. Οι αποφάσεις του ΣτΕ στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζουν a priori την απόφαση επί των κύριων προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών. Στην περίπτωση των ασφαλιστικών μέτρων αυτό που κλήθηκε να εξετάσει το δικαστήριο ήταν η αναγκαιότητα για την παροχή προσωρινής προστασίας. Και δεν εξετάστηκε το θέμα συνταγματικότητας».

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους που πρόσκεινται στο ΣτΕ  η πρόσφατη νομολογία του Δικαστηρίου στην περίπτωση της ΕΡΤ, με τις οποίες αποφαίνονταν ότι αρμόδιο για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών είναι το ΕΣΡ, «δεν είναι δεσμευτική ωστόσο αυτές οι επίμαχες αποφάσεις θα βαρύνουν ιδιαίτερα την κρίση της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα