Άλλαξε η ημερομηνία για το κοινωνικό μέρισμα – Πότε θα μπουν τα χρήματα

Αλλάζει η ημερομηνία που  θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος όπως ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου. 

Μιλώντας στον Real fm 97,8 η υπουργός Εργασίας είπε ότι το κοινωνικό μέρισμα αφού υποβληθούν οι αιτήσεις και γίνει η εκκαθάριση θα μπει στους λογαριασμούς στις 15 Δεκεμβρίου.

«Ο σχεδιασμός μιας τέτοιας επιδότησης πρέπει να έχει κάποιες σταθερές που προκύπτουν από τη φορολογική αρχή. Σε κάθε περίπτωση διευρύνονται τα εισοδηματικά όρια. Θα λάβουν το επίδομα περισσότεροι από το 32% της χώρας».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «από σήμερα θα λειτουργεί και ένα mail στο οποίο μπορούν να στέλνουν οι πολίτες προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα νέα αίτησης.

Δηλαδή, εάν απορριφθεί ή εάν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, μπορεί να κάνει νέα αίτηση.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Κατά τ’ άλλα, παρότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα, είναι γεγονός, είναι και πρώτη διαδικασία αυτή, έχουν εγκριθεί περισσότερες από 520.000 αιτήσεις, το μέσο ποσό της επιδότησης είναι 570 ευρώ”.

Για την διαπραγμάτευση

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα υπάρξει τεχνική συμφωνία.

«Θα είναι μία γρήγορη αξιολόγηση, χωρίς προβλήματα, για να περάσουμε, αμέσως μετά, στην εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος και να ανοίξει ο διάδρομος για την έξοδο από το πρόγραμμα, τον Αύγουστο του 2018» τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Εργασίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα