Άλλαξε χρόνο στο Κουβέιτ ο Πάγκαλος

Πρωτοχρονιά στο Κουβέιτ πέρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος αφού ο πρώην υπουργός  ήταν προσκεκλημένος της Κυβέρνησης της χώρας. Τα συμπεράσματα του πρώην υπουργού από το ταξίδι του στην αραβική χώρα, περιγράφονται σε κείμενό του που δημοσιεύθηκε στο Διακδίκτυο με τίτλο: «Από την άλλη πλευρά του καθρέφτη».

Εκεί ο κύριος Πάγκαλος, σημειώνει τις αλλαγές που φέρνει στην κοινωνία της πολύ ιδιαίτερης αυτής μουσουλμανικής χώρας η πτώση στην τιμή του πετρελαίου, αλλά και η απειλή των τζιχαντιστών.

Όπως διαπιστώνει, αν και μόνο μια οικογένεια στο Κουβέιτ κατέχει τον πετρελαϊκό πλούτο, εν τούτοις, έχει αναπτύξει ένα «εξαιρετικό κοινωνικό σύστημα», «πρωτοφανής για τα μουσουλμανικά δεδομένα συμμετοχή γυναικών στην οικονομική ζωή» και «εξαιρετικά προχωρημένο εκπαιδευτικό σύστημα».

Όσον αφορά στο πώς αντιμετωπίζουν στο Κουβέιτ την δική τους «κρίση», ο κύριος Πάγκαλος γράφει χαρακτηριστικά: «Η ηγετική ομάδα έχει ήδη σπίτια στο Λονδίνο, στην Κωνσταντινούπολη και καμιά φορά στη Νέα Υόρκη ή την Καλιφόρνια. Οι φτωχότεροι (που δεν είναι βέβαια φτωχοί) κοιτάζουν με ενδιαφέρον προς τη μεριά της Ισπανίας, της Κύπρου και της Ελλάδας».

Όμως, τονίζει ο κύριος Πάγκαλος, «Όπως συνήθως έχουμε νομοθετήσει σχετικά, αλλά οι ημιπαράφρονες “Ελληναράδες”, τεμπέληδες υπάλληλοι και έτοιμοι να διαφθαρούν και να διαφθείρουν μεσάζοντες έχουν ήδη δυσφημήσει τις απεριόριστες δυνατότητές μας».

«Όταν σταματήσουμε να ψηφοθηρούμε ασυστόλως και ανοήτως, αν υπάρχει ακόμα Ελλάδα ας θυμηθεί αυτά εδώ τα λόγια κάποιος σε κυβερνητικό επίπεδο. Θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια και για την οικονομική μας ανόρθωση και για την ενίσχυση του κύρους μας στην περιοχή όπου με ιδιαίτερη φιλία και εκτίμηση προσβλέπουν κατά τη μεριά μας», καταλήγει στο κείμενό του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα