Άλλη ΑΕΚ χωρίς Μάνταλο!

Σοκαρίστηκαν οι φίλοι της ΑΕΚ του βράδυ της Δευτέρας στο ΟΑΚΑ. Η εικόνα της ομάδας τους κόντρα στον Ηρακλή ήταν αποκαρδιωτική και αντί να δουν ένα 90λεπτο που θα ήταν πειστήριο διεκδίκησης του πρωταθλήματος με αξιώσεις, κατάλαβαν πως κάποια πράγματα στην ομάδα είναι αδούλευτα σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνοι, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είχε στη διάθεσή του τρεις από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του, τον Μάνταλο τον Αλμέιδα και τον Γκάλο. Οι δε Ντιντάκ και Μπακάκης, τα μπακ με ξεκάθαρη εντολή να ανεβαίνουν και να δημιουργούν ρήγματα, πέταξαν στα σκουπίδια με τις μέτριες ενέργειές τους τις 4-5 φάσεις που δημιουργήθηκαν βάση συστήματος και πλάνου ανάπτυξης από τα πλάγια. Στην προετοιμασία, ωστόσο, δεν είχε δουλευτεί και ένα εναλλακτικό σύστημα, το 4-3-3; Πως και γιατί αυτή η εφαρμογή κόντρα στον Ηρακλή ήταν τόσο κακή;

Χωρίς Μάνταλο η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει 4-2-3-1, αφού δεν έχει άλλο «δεκάρι» τόσο ντελικάτο. Ο Μπακασέτας δεν έχει τέτοια χαρακτηριστικά, ενώ οι Βάργκας, Λάζαρος και Πατίτο, καλώς συγκλίνουν, αλλά δεν μπορούν να έχουν ως αφετηρία τον άξονα. Έπρεπε, λοιπόν, χωρίς τον αρχηγό της, να υπάρχει άλλο εναλλακτικό πλάνο, ένα σύστημα χωρίς «δεκάρι», ένα καλοδουλεμένο 4-3-3. Αντ’ αυτού, η ΑΕΚ δυσλειτούργησε με 4-2-3-1 και απογοήτευσε οικτρά με 4-3-3 στο τελευταίο 20λεπτο, καθώς αυτό εφαρμόστηκε χωρίς Σιμόες, δηλαδή δίχως άλλο ένα βασικό εξάρτημα.

Στην ΠΑΕ ίσως πρέπει να προσλάβουν έναν άνθρωπο που να μπορεί να βελτιώνει ατομικά κάποιους ποδοσφαιριστές, διότι η στασιμότητα του Μπακάκη είναι ανησυχητική. Οι Πλατέλλας, Πατίτο, Λάζαρος τουλάχιστον προσπάθησαν, δεν κρύφτηκαν, ενώ ο Πέκχαρτ δεν κάνει για την ΑΕΚ, πρέπει να φύγει το συντομότερο. Ο δε Κετσπάγια πρέπει να συγκεκριμενοποιήσει το ρόλο του Μπακασέτα. Το παιδί δεν είναι ούτε για φορ, ούτε για επιτελικός μέσος. Μια χαρά έπαιξε ως ακραίο χαφ με τη Βέροια και την Ξάνθη.

Στα θετικά, το γεγονός ότι Τσιγκρίνσκι και Λέσκοτ σιγά-σιγά δείχνουν να συνθέτουν ένα αρχοντικό δίδυμο και ότι ο Γιόχανσον μετά τη Βέροια έκανε δεύτερο συνεχόμενο απίθανο 90λεπτο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα