Άλλους δύο βαθμούς άφησε ο ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη (0-0)

Σε μία έδρα που παραδοσιακά δεν του πάει ο ΠΑΟΚ βρήκε τον μπελά του κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης το βράδυ της Δευτέρας (11/9) μένοντας στο 0-0 παρόλο που έπαιζε για περίπου μία ώρα με παραπάνω παίκτη.

Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι, παρουσιάστηκαν απροετοίμαστοι στο να διασπάσουν μία μαζική άμυνα και έτσι άφησαν άλλους δύο βαθμούς, όπως είχαν κάνει και στο πρώτο τους εκτός έδρας ματς στη Σούπερ Λίγκα, αυτό της πρεμιέρας με τον Λεβαδειακό.

Από την άλλη, το καλύτερό τους φετινό ματς πραγματοποίησαν οι «κυανόλευκοι», οι οποίοι ήταν εμφανώς βελτιωμένοι μετά τη διακοπή που προηγήθηκε. Έβγαλαν ψυχή, έκλειναν σωστά τους χώρους και είχαν αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα. Οι Έλληνες το πήραν πάνω τους με τον Αλμπάνη να είναι ο κορυφαίος και τον Κοντοέ να τρέχει ασταμάτητα. Θετικός όσο άντεξε ο Σιατραβάνης, ενώ καλά πήγε και η αμυντική τετράδα με εξαίρεση τον Μπιτζιμίν που έχασε 2-3 φάσεις. Προσπάθησε αυτή τη φορά, αλλά ήταν και πάλι μακριά από τον καλό του εαυτό ο Κονέ, ενώ να σημειωθεί πως διάβασε σωστά το ματς ο Άκης Μάντζιος. Εάν δεν υπήρχε η αποβολή του Χουάρες ίσως βλέπαμε και έναν πιο τολμηρό Απόλλωνα στο δεύτερο μέρος.

Για τον ΠΑΟΚ, όλα περιστρέφονταν γύρω από τον Μπίσεσβαρ. Όσο είχε δυνάμεις εκείνος, δημιουργούσε προβλήματα. Όταν έπεσε και κλείστηκε και καλά, όλα τελείωσαν. Η μπάλα στον Πρίγιοβιτς δεν έφτανε, ο Μακ άργησε να μπει, ενώ οι υπόλοιποι ήταν κάτω του μετρίου.

Γεμάτο ήταν το πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να μην είχε γκολ, αλλά είχε και καλό ρυθμό και αρκετές φάσεις. Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΟΚ μπήκαν για να παίξουν ποδόσφαιρο και η μπάλα πήγαινε από τη μία εστία στην άλλη με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να είναι ανώτεροι συνολικά.

Αρκετά ορεξάτοι ήταν για τους «κυανόλευκους» οι Αλμπάνης και Σιατραβάνης, οι οποίοι δημιούργησαν προβλήματα με την ταχύτητά τους. Ο πρώτος ειδικά πήρε πάνω του προσπάθειες και από δική τους συνεργασία ήρθε και η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο 17′.

Ο ΠΑΟΚ έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 18′ με τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος απείλησε και στη συνέχεια. Ήταν εύκολο για τον Σέρβο να ξεμαρκαριστεί από τους στόπερ των γηπεδούχων, αλλά δεν είχε την υποστήριξη που θα ήθελε από τους Κάμπος και Ελ Καντουρί. Μοναδικό του στήριγμα ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος ήταν αρκετά κινητικός.

Τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τον Ολλανδό και τους συμπαίκτες του στο 32′, όταν ο Απόλλων έμεινε με δέκα λόγω -σωστής- αποβολής του Χουάρες. Ο Αργεντινός πήρε δύο κίτρινες σε δύο λεπτά και αψυχολόγητα κρέμασε την ομάδα του, η οποία αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και είχε δοκάρι στο 36′ με τον Μπίσεσβαρ και κάποια σουτ στη συνέχεια, τα οποία εξουδετέρωσε ο Τσόβιτς.

Βλέποντας ότι οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν και κυρίως να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή ο Λουτσέσκου άλλαξε τους χαφ του. Πρώτα έβαλε τον Μαουρίτσιο και στη συνέχεια τον Κάνιας ευελπιστώντας ότι έτσι θα πάρει κάποιες κάθετες από αυτούς και ότι θα βοηθήσουν και οι δύο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να έχει μεγάλο πρόβλημα στο δεύτερο μέρος δημιουργικά. Ο Απόλλων, όπως ήταν λογικό, οπισθοχώρησε αισθητά και έπαιξε για να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν. Έκλεισε τους χώρους, είχε διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από την περιοχή του και δεν άφησε τον αντίπαλό του να βγάλει φάσεις.

Μοναδική διέξοδος για τον ΠΑΟΚ ήταν να απειλήσει από τα στημένα. Το έκανε δις με τον Βαρέλα από εκτελέσεις κόρνερ, όμως, ο Αφρικανός δεν σημάδεψε σωστά. Έτσι, ο Λουτσέσκου έριξε -έστω και με καθυστέρηση- στο ματς τον Μακ βγάζοντας τον μοναδικό κινητικό του παίκτη, Μπίσεσβαρ, αντί για τον αόρατο Κάμπος.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν όσο μπορούσαν, αλλά αναπτύσσονταν ανορθόδοξα με αποτέλεσμα να μην απειλείται ο Απόλλων μέχρι το 90′, όταν το σουτ του Μακ σταμάτησε στο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Λέοβατς από καλή θέση αστόχησε και εκεί τελείωσαν όλα για τους φιλοξενούμενους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας), βοηθοί του οι Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας), ενώ τέταρτος ο Μανούχος (Αργολίδας).

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος, Κοντοές, Κονέ (90’+2 Ελμπάζ), Χουάρες, Σιατραβάνης (90’+2 Ελμπάζ), Αλμπάνης (79′ Μάατσεν), Καστιγέχος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας (63′ Κάτσε), Πέλκας (46′ Μαουρίτσιο), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ (72′ Μακ), Πρίγιοβιτς

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα