Άλλους 6 μήνες στη φυλακή ο Μπούκουρας

Την παραμονή του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα στις φυλακές για ακόμη έξι μήνες αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών απορρίπτοντας την αίτηση αποφυλάκισής του και ανανεώνοντας την προσωρινή του κράτηση. Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση του βουλευτή με την οποία ζητούσε να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους. Εν συνεχεία το δικαστικό Συμβούλιο με έτερο βούλευμα έκρινε ότι θα πρέπει να ανανεωθεί η προσωρινή του κράτηση για έξι ακόμη μήνες.

Αντίθετες πάντως ήταν οι εισαγγελικές προτάσεις καθώς δύο εισαγγελείς είχαν εισηγηθεί την αποφυλάκιση του βουλευτή με περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας Αικατερίνη Ψύρη είχε προτείνει να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του βουλευτή με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 20.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αντίστοιχα, εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών κράτησης του Στάθη Μπούκουρα στις φυλακές Ναυπλίου, είχε προτείνει την αποφυλάκισή του με χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο Στάθης Μπούκουρας κατηγορείται από κοινού με τους κ.κ. Γερμενή και Ηλιόπουλο για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στο υπόμνημα που είχε καταθέσει ενώπιον των εφετών ανακριτριών που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο Στάθης Μπούκουρας είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Επί των αποδιδόμενων εις εμέ κατηγοριών περί ένταξης μου συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων, δηλώνω κατηγορηματικά αθώος, επικαλούμαι το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων και επιστολών που δόθηκαν για την προσωπικότητα μου, τις πράξεις και συμπεριφορές μου από όλη την κοινωνία της Κορινθίας, της Πελοποννήσου και του Περιστερίου» ανέφερε μεταξύ άλλων στο υπόμνημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα